**23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin yapıldığı Atatürk Parkı’nda minikler, atıklardan yaptıkları giysilerle dikkatleri üzerinde topladı. DSİ Anaokulu öğrencilerinin ‘Sıfır atık defilesi’ni il yöneticileri alkışladı.

**Kutlamalarda öğrencilerin halay ve horon gösterileri de kutlamalara renk kattı. Panayır havasında geçen kutlamalara vatandaşlar çocuklarıyla birlikte ilgi gösterdi.

PANAYIR HAVASINDA KUTLAMA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Batman’da renkli görüntüler oluşturdu. Atatürk Parkı’ndaki kutlamalara Batman Valisi Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, 14’üncü Hava Üs Komutanı Albay Coşkun Uçarcılar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, il yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösteriyle başlayan etkinliklerde ‘sıfır atık’ defilesi ilgi gördü.

ATIKLARLA DEFİLE DÜZENLEDİLER
Gösterilerde horon ve halay çeken folklor ekiplerine vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar kartonlardan gölgelik yaparken, ‘Sıfır atık defilesi’ sergileyen Batman DSİ Anaokulu öğrencileri alkış yağmuruna tutuldu. Okul yöneticileri, bir hafta içinde atıklardan kostüm hazırladıklarını kaydettiler. Karton, pet şişe, çöp poşeti ve CD’lerden kostüm yapan minik öğrencilerin gösterisi alkışlandı. Etkinlikler, müzik gösterileriyle son buldu. Parkta daha sonra Batman Belediyesi’nin çocuklara yönelik şenliği düzenlendi. Minikler oyun parkurlarının yanı sıra yarışmalarla akşam saatlerine dek doyasıya eğlendi. (Reşat Yiğiz-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim