** İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batman’da il teşkilatı ziyaretinde ana muhalefet partisini eleştirdi. Ala; “CHP son 5 yılda 6 seçim kaybetti, hala bize akıl veriyor. CHP bize akıl vereceğine neden Batman’da sıfır oy aldığına baksın” dedi.

AK PARTİ BİNASINDA KONUŞTU
Havalimanında Batman Valisi Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi, eski milletvekilleri ve bazı partililerin karşıladığı İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilk ziyaretini Ak Parti Batman il teşkilatına yaptı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile birlikte Ak Parti teşkilatına geçen Bakan Ala, partililere yönelik 45 dakika konuştu. Konuşmasının girişinde başkanlık sistemine dikkat çeken Ala, CHP’yi de eleştirdi. Ala: “Onların ne dediğinin önemi yok. CHP ana muhalefet partisi 6 yılda 5 seçim kaybetmiş hala bize akıl veriyor. Batman’dan neden sıfır oy aldığına bakmıyor. Vatandaşmızdan aldığımız iradeyi ona hizmete dönüştürmeye ahd etmişiz. Milletin önünde kim durusa onu yoldan alır, yola devam ederiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 50 oyla birinci seçimlde daha 14 partiye karşı yüzde 52’yi iş başına getirdiniz. O da dünyanın her platformunda nereye giderse gitsin, tüm mazlumların derdiyle dertleniyor mu? Bundan memnun musunuz. İşte bu kadar. Tereddütün yerini garantili demokrasi olsun istiyoruz. Getirelim başkanlık sistemini. Sayın Abdullah Gül’ü seçerken bile muhtıra verildi ne çabuk unutuldu. Sonra 14 parti bir araya gelmesine rağmen millet aldı istikrar tere yağından kıl çeker gibi liderini getirdi” dedi.



“MİNDERDEN ÇEKİLMİYORLAR”
Bakan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü: “5 yılda 6 seçim kaybediyorlar. Sanki seçimi biz de değilde onlar kazanmış gibi konuşuyorlar. Önce kaybettiğiniz seçimlerin bir hesabını verin. Bakın Amerika’da başkanlık seçimleri oluyor. Herkes takip ediyor. Seçim bitiyor, kim vardı, kim yarışmıştı. Kimsenin esamesi okunmuyor. Fransa’da da aynı. Başkan seçiliyor. Mağlup olan gidiyor, minderden çekiliyor. Bizim yenilenler ise sürekli minderde. Sırtını 10 kere yere getirdiğiniz insanlar yine minderde. Sizden mi o ibaret o partiler. Böyle bir garabet var. Bu iyi bir şey değil. Demokrasinin muhalefete de iktidara da yaptırımı olur. Alanı, milletin iradesine bırakmalılar. Bu ülkeyi millet yönetir. Burada hiç tereddüt yok.” İl binasına yürüyerek 200 metre ötedeki Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Ala, yeni Vali Ahmet Deniz hayırlı olsun dileğinde bulunduktan sonra şeref defterini imzaladı. Vali Deniz, Batman’da ağırlamaktan mutluluk duydukları Bakan Ala’ya ‘Şehrinize hoşgeldiniz’ dedi. Bakan Ala, Batman’ın doğal zenginlikleriyle önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek: “Yeter ki doğal zenginliklerimizi iyi değerlendirelim” dedi.



Editör: TE Bilişim