** Bir süre önce DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü görevine atanan Faruk İşlek, artan elektrik kesintileriyle ilgili Batman Çağdaş’a konuştu. Müdür İşlek; “Kesintilere isyan eden vatandaşlarımızı anlıyoruz ama bu süreçte asıl mağdur biziz” dedi.

** Her gün yaşanan arızalar nedeniyle proje üretemediklerine de dikkat çeken İşlek; “4 Bin trafonun kilitleri kırıldı. Çok ilginç yöntemlerle kaçak enerji kullanılıyor. Mıknatıslarla sayaçlar durduruluyor. Her şeye rağmen halkımıza hizmet etmek istiyoruz” diyor.

BU DA MIKNATISLI KAÇAK
Eleştirilerin hedefindeki Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü’ndeki çalışmaları, DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek’ten dinledik. Batman Çağdaş yöneticilerinden Nedim Arslan’a açıklamalarda bulunan İşlek, her gün yaşanan arızalar nedeniyle proje üretemediklerini söyledi. Yaşanan kesintilerin kasıtlı olmadığını belirten Müdür İşlek: “Kesintiler nedeniyle isyan eden vatandaşları anlıyoruz. Ancak binamıza gelip saldırıda bulunanlara anlam veremiyoruz. Bu duruma üzülüyoruz. Tüm muhtarlarla iletişim halindeyiz. Herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak birçok ev ve işyerinde yapılan denetimlerde çok ilginç yöntemlerle kaçak enerji kullanılıyor. Kimi gizli hatla kimi de mıknatısla saati durduruyor” dedi.



SAYAÇLAR TOPLULAŞTIRILACAK
Kaçak yükünü hafifletmek için elektrik sayaçlarında toplulaştırmaya gideceklerine dikkat çeken Müdür İşlek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni uygulamayla binalardaki sayaçları giriş katlarına alacağız. Toplulaştırmayla kaçak oranını düşürmeyi hedefliyoruz. İlk uygulamayı Kuyubaşı TOKİ’de gerçekleştireceğiz” dedi. Kış mevsiminde Batman’da enerji tüketiminin iki katına çıktığına da işaret eden İşlek, şöyle devam etti; “Kent merkez nüfusu 400 bin. Ancak biz 800 bini nüfusu karşılaşacak altyapıya sahip olmamıza rağmen yükü kaldıramıyoruz. Elektrik, ısınma aracı olmaktan çıkmalı.”

32 EK TRAFO KURULACAK
2016 Yılında gerçekleştirmeyi planladıkları yatırımları da anlatan DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek: “Kent merkezine 32 ek trafoyla Turgut Özal Bulvarında Çömçe kavşağı ile Belediye binası arasında enerji hatlarını yer altına indirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca çevre yolları, ilçe ve köylerin enerji hatları için 2 Milyon TL ödenek ayırdık. Bu çalışmalara yakında başlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara da ilave trafo ve enerji hatları da önceliklerimiz arasında. Sıkıntı yaşadığımız Kozluk ilçesinde de bir dizi çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim