** Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü, eski mezarlıkların da bulunduğu tüm mezarlıkları güzelleştirmek için kolları sıvadı. Mezarlıklar Müdürü Beşir Seyidoğlu: “Asri mezarlığında hoşgörü olsun diye diğer dinlere ait kişilerin de defnedilebileceği küçük bir ada oluşturduk” dedi.

MEZARLIKLAR GÜZELLEŞECEK
Defin işlemlerine kapatılan ofis, eski-yeni cezaevi ve İpragaz mezarlıklarının da aralarında bulunduğu kentteki 6 mezarlığın güzelleştirilmesi için kolları sıvayan Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, 105 dönümlük Asri mezarlığında da ‘hoşgörü adası’ oluşturdu. Mezarlık ihata duvarlarının tamamen yeşil renge boyatıldığını belirten Mezarlıklar Müdürü Beşir Seyidoğlu: “Defne kapalı mezarlıklara yeni kapı kazandırmayı hedefliyoruz. Şu anda define açık Asri, İkiztepe ve Petrol mezarlıklarında da yüzlerce fide ektik” dedi.



“ALO 188’E BİR TELEFON YETER”
Mezarlık defin işlemlerini herkese ücretsiz yaptıklarını ifade eden Seyidoğlu: “Kadın ve erkek imamlarımız gece ve gündüz demeden gerekli hizmetleri sunuyor. Bu hizmetlerden kesinlikle ücret alınmıyor. Mezarlıkları açmanın yanı sıra yıkamadan taşıma işlemlerine kadar her işi üstlenen 48 kişilik ekibimiz Perşembe ve dini bayramlarda da Yasin-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okunması için de üzerine düşeni yapıyor. ‘Alo 188’e bir telefonla tüm hizmetleri belediyemiz adına yapıyoruz” diye konuştu.



ASRİ’DE HOŞGÖRÜ ADASI
Başka dinlere mensup vatandaşlara yönelik mezarlığın olmadığını anımsatan Müdür Seyidoğlu, şöyle konuştu: “6-7 Yıl içinde büyük olasılıkla Asri mezarlığı da dolup, taşar. Hoşgörü olsun diye bu mezarlığımızda küçük bir adayı başka dindeki vatandaşlara tahsis ettik. Çünkü coğrafyamızda farklı dinlere mensup yurttaşlar da var. Talep gelirse onlara da her türlü hizmeti vermeye hazırız.”

Editör: TE Bilişim