**347. Haftadır kesintisiz eylem sürdüren İHD Batman Şubesi yöneticileri, mezarlara yapılan saldırının durdurulmasını istedi. İHD yönetici Yahya Polat; “Bize kayıplarımızı verin. Faillerini bulun ve yargılayın” dedi.

“DEMOKRATİK SİYASETE DARBE”
347 Haftadır alanlarda olan İHD’li yöneticiler, kesintisiz eylemlere bir yenisini daha ekledi. Gülistan caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir grup aktivist ve kayıpların yakınlarıyla birlikte kitlesel basın açıklamasını yapan İHD yöneticilerinden Yahya Polat, mezarlıklara yapılan saldırıların son bulmasını istedi. “Kayıplar Bulunsun, failler yargılansın” parolasıyla haftalardır alanlarda olduklarını belirten Polat; “90’lı yıllarda gözaltında şu veya bu şekilde kaybettirilen ve yaşam hakkı devletin güvencesi altında iken sokak ortasında katledilen insanlarımızın failleri hala bulunmak istenmiyor. Bulunan failler de salıveriliyor ve daha yüksek mevkilere atanıyor. Bu ülkede yargı içler acısı bir haldedir ki; yaklaşık iki hafta önce Sason ilçemizde yaşanan çatışmanın son bulması için çatışma bölgesine giden Belediye eş başkanlarımızın ve seçilmişlerin de içinde olduğu 26 kişi tutuklandı. Bu kararla demokratik siyasete yargı eliyle darbe yapılmıştır” dedi.

“İNSANLAR CANINDAN BEZDİ”

Polat, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son günlerde demokrasinin betona gömülerek darbe dönemlerini aratmayan sokağa çıkma yasaklarının hakim olduğu, güvenlikli bölgelerin kurulduğu, halkın iradesinin ve seçtiklerinin yok sayıldığı, kadınların, çocukların, sivillerin öldürüldüğü, halkların manevi değerlerine saldırıldığı, köylerin, şehirlerin bombalandığı, yargısız infazlar, savaş, kan, vahşet görüntülerinin insanlarımızı canından bezdirdiği günler yaşıyoruz.”

“ÖLÜLERDEN NE İSTİYORSUNUZ?”
Geçmişte Ermeni ve Rum mezarlarını da tahrip edildiğini anımsatan İHD yöneticisi Polat; “Şimdi de saldırmaya devam ediyorlar. Mezarlıklar bombalanıyor. Mezarlığın yanındaki camiler ve misafirhaneler bombalanıyor. Yaşatmak yerine öldürmeyi seçtiniz. Ölüsünden ne istiyorsunuz? Derhal mezarlara yapılan saldırıyı durdurun. Siz, bize kayıplarımızı verin. Faillerini bulun ve yargılayın” dedi. Basın açıklamasının ardından beş dakika oturma eylemi gerçekleştiren İHD’liler, daha sonra sessizce dağıldı.  

Editör: TE Bilişim