** Ak Parti ise yarın yapacağı temayül yoklamasında bin 50 delege oy kullanacak. Bir düğün salonunda yapılacak temayül yoklamasının hazırlıkları tamamlandı.

 

HDP, KONGREYE HAZIR

7 Haziran 2015 seçimi, Batman’daki meydanları hareketlendirdi. Yarın kapalı spor salonunda yapılacak HDP kongresine Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra milletvekilleri katılacak. Kongrede Erol Berxwdan konser verecek. Kongreyle birlikte HDP’de milletvekili aday adayı sayısında da artış oldu. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar başvuruların yapılacağı HDP’de dün Kahveciler Odası eski Başkanı Hadi Boğatır da milletvekili aday adaylığa başvurdu. Milletvekili aday adayları arasında en genç aday olan 28 yaşındaki Cihat Eripek, yıllardır aile olarak siyaset içinde olduklarını belirterek: “İlk defa aktif siyasete giriyorum” dedi.

 

AK PARTİ’DE TEMAYÜL GÜNÜ

Ak Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, temayül yoklamasının yarın yapılacağını söyledi. Temayül yoklamasına yaklaşık bin 50 üye katılacak. Uçar, şöyle konuştu: “49 Milletvekili aday adayımız var. 44 Aday adayı için temayül yapılacak. Yarın 10.30-16.00 saatleri arasında Rezidans düğün salonunda temayül yoklamamızı yapacağız. Temayül yoklamamızda bin 50’ye yakın delegemiz oy kullanacaktır. Temayül yoklamasından sonra oylar kapalı olarak Genel Merkeze gönderilip, değerlendirilecek. 10 Nisan’da adaylarımız belirlenecek.”

Editör: TE Bilişim