**Batman Demokrasi Platformu, Bursa’daki emek direnişine destek verdi. Atatürk parkında bir araya gelen Demokrasi Platformu’nun kitlesel basın açıklamasında; “Bursa’da başlayan ve büyük bir emek direnişine dönüşme potansiyeli taşıyan şanlı metal direnişini coşkuyla selamlıyoruz” denildi.
PLATFORMDAN AÇIKLAMA
Batman Demokrasi Platformu, Bursa’daki metal işçilerinin eylemine destek verdi. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ve Eğitim-Sen Eş Başkanı Aziz Turay’ın açıklama yaptığı kitlesel basın açıklamasına bazı STK temsilcileri de destek verdi. Petrol-İş Şube Başkanı Tekik, Metal İş Sendikasının sermaye yanlısı sarı sendikacılığına isyan ederek başlattığı direnişi anlamlı bulduklarını belirterek; “Tofaş, Coşkunöz, Mako, Ototrim, Valeo, Ford ve son olarak Ankara’da Türk Traktör fabrikalarına da sıçrayarak hem ülke genelini belirleyeci konuma geldi hem de AK Parti hükümeti ve sömürücü sermaye nezdinde tehlike sinyali olarak görülmeye başlandı” dedi.
“BU DİRENİŞ SERMAYEYE YANITTIR”
Demokrasi Platformunda yer alan Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Aziz Turay da şunları söyledi; “Reno otomobil fabrikasında zulme karşı bir kıvılcım olarak başlayan ve giderek birçok iş yerine yayılan bu şanlı direniş göstermiştir ki, işçi sınıfı yerel ve evrensel bir yumruğa dönüştüğü an, bizlere ‘nankör’, ‘sülük’ muamelesi yapmak isteyen sermaye ve onların siyasi sözcüleri geriletecek, sömürü düzeninin sonunun geldiğini anlayacaklardır. Bursa’da başlayan ve büyük bir emek direnişine dönüşme potansiyeli taşıyan şanlı metal işçilerini yürekten, coşkuyla selamlıyoruz. Emek eksenli ortak mücadelenin sermayeye en büyük yanıt olacağını belirtiyoruz.”


Editör: TE Bilişim