** Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilçelere yönelik çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Sason ve Kozluk Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni bölümler için girişimler sürerken, Gercüş’e Adalet Meslek Yüksekokulu için YÖK’e başvuru yapıldı.

** Hasankeyf’teki Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu için Bakan Veysel Eroğlu’dan erkek ve kız yurdu için söz aldıklarını belirten Rektör Durmuş: “Bakanımız DSİ’ye gerekli talimatı verdi. Yeni yerleşim biriminde 100 erkek, 100 kız öğrenci yurdu inşa edilecek” dedi.

HASANKEYF’TE ÖĞRENCİ YURDU
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bir süredir ilçelerdeki meslek yüksek okullarının yanı sıra yüksek okul bekleyen ilçelere yönelik çalışmaların tamamlandığını söyledi. Vali Ahmet Deniz’in başkanlık yaptığı İl Koordinasyon Kurulu’nda konuşan Rektör Durmuş, Hasankeyf’in yeni yerleşim birimindeki Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde öğrenci yurtlarının yapımı için Bakan Eroğlu’ndan söz aldıklarına dikkat çekti. Durmuş, şöyle devam etti: “Hasankeyf ilçemizdeki yüksek okulumuz için Orman Bakanımızdan, sayın Valimiz öncüllüğünde bir söz almıştık. Bakanımıza ‘Hasankeyf’e öğrenci gelirse nerede kalacaklar’ diye soru sorduk. O da 100 kız öğrenci, 100 de erkek öğrenci yurdu inşaatı için talimatı verdi. DSİ ve Kaymakamlık da bu çalışmalara başladı.”

GERCÜŞ’E ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
İlçelerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Rektör Durmuş: “Gercüş ilçemize Adalet Yüksek Okulu projesini hazırladık. 15 Üniversite hocasından oluşan bir ekip kurduk. Gercüş’e ‘Adalet Yüksek Okulu kazandırabilir miyiz’ diye araştırmalara başladık. Bunun da dosyasını YÖK’e sunduk. Gercüş’ün bir avantajı Midyat’a yakın olması. Bunu raporumuzda belirtik. Midyat’a yakın olduğu için oradan da öğrenci çekebileceğini belirterek bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

KOZLUK İÇİN YENİ BÖLÜMLER
Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’taki Meslek Yüksekokulu’na yeni bölümler kazandırmak istediklerini de kaydeden Durmuş, şöyle devam etti: “Kozluk’ta Meslek Yüksek Okulumuz var. Bu okulumuza öğrenci kazandırmak istedik. Bir kısım öğrencimiz var ama bir ekip kurarak, Kozluk’un yapısına uygun hangi bölümleri açabiliriz diye araştırıyoruz. Yaklaşık 10 üniversite hocamız ve Kaymakamımızın  başkanlığında araştırmalar yapıyoruz.”

“SASON’DA DAĞ SPORLARI YAPILABİLİR”
Sason ilçesiyle ilgili araştırmalarının devam ettiğini ifade eden Durmuş: “Sason ilçemizde arıcılık ve doğa sporlarını geliştirebilir miyiz diye grup kurduk. Sason’da da çalışmalara başladık. Oradaki Meslek Yüksek Okulu’nu canlandırmaya çalışıyoruz. Arıcılık, çilekçilik yanında dağ sporlarında Mereto dağından faydalanabilmenin araştırmalarını yapıyoruz. Ayrıca Beşiri ilçemizi de konumu itibariyle Batman’dan ayırmıyoruz. Şehrimizin dibinde olduğundan Beşiri’ye yönelik de güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim