** Seyitler mahallesindeki son durakta kanlı olayın görgü tanıkları o anları Çağdaş’a anlattı; “Durağın bulunduğu yerde mermiler uçuşuyordu. Kurşunlardan korunmak için bir süre evlerden çıkamadık.”

 

AYRI MEZARLIKLARDA
TOPRAĞA VERİLDİLER

Batman Valiliğin açıklamasına göre geçmişe dayalı husumet, semt sakinlerine göre ise minibüs hattı meselesinden yakın akraba olan aile arasında çıkan silahlı kavga iki kişinin ölümüyle sonuçlanırken, 5 kişi de yaralandı. Otopsileri Bölge Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra ayrı mezarlıklarda toprağa verilen Kerem Aydın ve Mustafa Miroğlu’nun olayına karıştıkları belirtilen dört kişinin sorgulaması sürüyor. Dün sabah yaşanan olayı görgü tanıkları anlattı.

 

“SİLAH SESLERİYLE UYANDIK”

Seyitler mahallesindeki minibüs durağına yakın oturan bazı semt sakinleri, şunları söylediler: “Sabah 09.00 gibiydi. Birden silah sesleri duyduk. Pencereden baktığımızda iki grubun elinde silahlar vardı. Kurşunlar yağmur gibi yağıyordu. Kapı ve pencereleri açamadık. Kalabalıkta kaçışanlar oldu. Durağa kimse yanaşamadı. Neye uğradığımızı anlayamadık. İki taraf da akraba olduğu için kimse araya girmedi. Yaralananları bazı sivil araçlar hastaneye götürdü.”

Editör: TE Bilişim