**Yabancı sermayeli Turkven fon, hastaneyi Batman’dan İstanbul’a taşımak için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Hukuki mücadelelerinin sürdüğünü belirten hastane hissedarlarından Veysi Kubba; “Batman’da doğan bir hastanenin İstanbul’a taşınmaması için direniyoruz” dedi. 


*Batman’ın sağlık turizmine büyük katkısı olan ilk özel hastanenin kentin olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Esnaf Odaları, “Hastanemize sahip çıkacağız. Batman’ın Medical’e ihtiyacı var” diyor.

 

19 YILLIK ÖZEL HASTANE

Batman’da ilk kurulan özel hastane konumundaki Medical Park’ın İstanbul’a taşınacağı haberleri kentte günün konusu oldu. 2 Yılı aşkın süredir kapalı olan Özel Alman Hastanesinin ardından kentin önemli hastanelerinden olan Medical Park’ın da İstanbul’a taşınacağı yönündeki haberler, Esnaf Odalarından Batman Ticaret Sanayi Odası ve Esnaf Odaları Birliği’ni harekete geçirdi. Yüzde 56’sı Turkven fon’a ait hastanenin İstanbul’a taşınmasına yönelik dava Batman Asliye Hukuk Mahkemesi’nde sürüyor. Batman’da büyüyen ve marka olan 19 yıllık hastane Medical Park’ın Gaziantep, İzmir ve İstanbul’da büyüyüp bazı illerde de şube açmasıyla birlikte sağlık turizmine katkısı olmuştu. Kuzey Irak’ın Kürdistan bölgesindeki Dohuk kentinde de ofis açan Medical Park sayesinde Batman’a komşu ülkelerden de hasta akını olmuştu.

BATMAN’DA 400 KİŞİYE İSTİHDAM
Hissesinin yüzde 56’sını satın alan yabancı sermaye ağırlıklı Turkven fon’un hastaneyi Batman’dan taşımak için ortaya attığı ‘kar etmiyor’ anlayışının yanlış bir değerlendirme olduğunu ifade eden hastane hissedarlarından Veysi Kubba, şöyle konuştu; “Medical Park 19. yaşına girdi. Batman’da doğan Medical Park’ın İstanbul’a taşınmaması için direniyoruz. Her yıl vergi rekortmeni olan hastanemizin burada kapanması her yönüyle Batman’ın kaybı olur. Hukuki mücadelemiz devam ediyor. Turkven fon, hastaneyi İstanbul’a taşımak için Batman Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Fakat bizim de hastanenin burada kalmasına dair şartlarımız var. 7 yıl önce Turkven fon ile Muharrem Usta, hastanenin yüzde 56’lık hissesini satın aldı. Yüzde 44’lük hisse ise bizde. Medical Park’ın doğduğu bir şehirde hastanenin kapatılmasına gönlümüz razı olamaz. 400 emekçimizle hastanenin Batman’da kalması için mücadelemiz sürecek.”

“BATMAN’A MEDICAL LAZIM”

400’e yakın hekim ve çalışanı ile sağlık sektöründe Batman’da ciddi yatırımı olan Medical Park’ın İstanbul’a taşınacağı haberleri üzerine bazı Oda başkanları ile yurttaşlar harekete geçti. Medical Park’ın Batman’da yaşamını sürdürebilmesi için üst düzey yetkililerinden de yardım isteyeceklerini belirten bazı esnaf temsilcileri, şöyle konuştular: “Batman’da markalaşan ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan eski Şifa hastanesi olarak bilinen Medical Park’ın buradan taşınmasına seyirci kalmayacağız. Batman’da doğan sağlık kuruluşunu sahipleneceğiz. Her yönüyle Batman’a faydalı olan bu sağlık kuruluşunun yaşam bulması için üzerimize düşeni yapacağız.”

Editör: TE Bilişim