**Batman’ın Bağlar mahallesi sakinleri, SİBADAŞ’ın 2 yıl önce başlattığı doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasını istiyor. Mahalle muhtarı Mazhar Yiğit; “Doğalgaz altyapı çalışmalarına iki yıl önce başlanmıştı. Şebekenin yarısı tamamlandı ama yarısı kaldı. Şebekenin tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

“MAHALLENİN BİR KISMI

 YARARLANABİLİYOR”

Batman’ın 13 bin nüfuslu büyük mahallelerinden Bağlar’da sakinler, doğalgaz şebekesinin tamamlanmasını istiyor. Hafta sonu mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı Mazhar Yiğit, bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Yarıda kalan doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasını isteyen mahalle muhtarı Mazhar Yiğit: “Mahallemize 2015 yılında doğalgaz hattı geldi. Mahallenin yarısının yararlanabileceği çalışmalar yapıldıktan sonra ‘sezon bitti’ diye çalışmaların bir sonraki seneye devam edeceğini söylediler. Ancak 2016 yılında ilgili makamlara defalarca başvuru yapmamıza rağmen çalışmalar başlatılmadı” dedi.

“BOZUK YOLLAR, HATTI BEKLİYOR”

Muhtar Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “SİBADAŞ yetkilileri, bize mahallenin 2017’de ‘yatırım programı’ çerçevesine alındığını söylediler. Fakat çalışmalar Bayındır mahallesinde başlatıldı. Sorunumuzu Valiliğe ve Belediye’ye birçok kez anlattık. Mahalle sakinleri de kendi çabalarıyla ilgili kurumlara yazı yazdı. Biz, resmi ağızlardan defalarca söz aldık. Fakat çalışmalar başlatılmadı. Ayrıca mahallenin bozuk olduğu cadde ve sokaklarına da ‘doğalgaz hattı’ girmediği gerekçesiyle asfalt yapılmıyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim