*42 Mahallenin olduğu Batman’da kent merkezinde 30 Mart yerel seçim kampanyasına renk katan muhtar adayları, mahalleleri paylaşamıyor.

HER MAHALLEDE 10 ADAY

30 Mart yerel seçimlerine 52 gün kala Batman’daki toplam 42 mahallenin yönetimine talipli muhtar adayları, Belediye Başkan adaylarının çalışmalarını geride bıraktı. Muhtar adaylarının başlattıkları renkli seçim kampanyaları seçmenlerin de ilgisini çekiyor. Kentte her mahallede ortalama 10’ar muhtar adayının olmasına şaşıran bazı semt sakinleri, “Hiçbir yerel seçimde bu kadar muhtar adayı olmazdı. Son yıllarda muhtarlık hem kıymete bindi, hem de itibarlı meslekler arasına girdi. Bu nedenle bir çok kişi muhtarlığa hazırlanıyor” dediler.

TILMERÇ’TE 15 ADAY

Batman’ın yeni mahallelerinden Tılmerç’te muhtar adaylığı sayısı 15’e çıktı. Gültepe’nin de aralarında bulunduğu yeni semtlerde muhtarlık aday sayısının daha da arttığı kentte eski mahallelere ise aday sayısının azlığı bazı seçmenleri düşündürtüyor. Kentin yeni ve büyük mahallelerinde aday fazlalığına dikkat çeken bazı seçmenler, şöyle konuştular : “Kenar semtlere oranla yeni mahallelerde muhtar adayları oldukça fazla. Yerel seçimlere renk getirenler de muhtar adaylarından başkası değil. 42 mahalleye 450 muhtar adayını normal buluyoruz.”

Editör: TE Bilişim