Semt sakinleri o anı anlattı;
**Cumartesi gecesi Batman’ın Hilal mahallesinde bir park yakınında patlayıcı maddenin ellerinde patladığı dört kişiden biri yaşamını yitirdi. Yaralanan üç kişi ise Batman, Diyarbakır ve Malatya’da tedavi altına alındı.

**Patlama anınında damda yattıklarını belirten bazı semt sakinleri; “O an hava bulutluydu. Büyük bir gürültü duyduk. Sanki yıldırım düştü sandık. Meğerse patlayacı maddeymiş. Sonra ağlama sesleriyle mahalleli sokağa döküldü” dediler.

PARKA YAKIN YERDE PATLAMA
Batman’ın Hilal ile Pazaryeri semtlerinin birleştiği parka yakın 3718 sokak, Cumartesi gecesi büyük bir gürültüyle sarsıldı. Patlayıcı maddenin ellerinde patladığı 4 kişiden biri yaşamını yitirdi, 3 kişi ise yaralandı. Olay sırasında kolu kopan 23 yaşındaki Veysi Rüzgar K, kaldırıldığı özel hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Geçimini havancılıkla yapan ailenin küçük oğlu Rüzgar K,’nin daha önce iki kazadan şans eseri kurtulduğu öğrenildi. Patlama anıyla birlikte semt sakinleri büyük panik yaşadı.




HASTANE ACİLİNDE GERGİN ANLAR
Patlamada yaralanan S.İ, F.A ve S.İ, kaldırıldıkları Batman Bölge Devlet Hastanesinde gergin anlar yaşandı. Olayı duyan kalabalık kitle acil servise akın etti. Durumu ciddiyetini koruyan yaralılardan iki kişi Malatya ve Diyarbakır’daki hastanelere kaldırıldı. Bir kişinin tedavisi ise Batman Bölge Devlet Hastanesinde sürüyor. Olayın ardından sessizliğe bürünen Hilal ve Pazaryeri mahallesinde patlama sesi duyuldu. Güvenlik görevlileri önceki gece iki mahallenin cadde ve sokaklarını kontrol altında tuttu.




“YILDIRIM DÜŞTÜ SANDIK”
Patlama anında damdaki tahtlarda oturduklarını belirten Pazaryeri mahalle sakinlerinden bazı yurttaşlar, şöyle konuştular; “Hava bulutluydu. Hafif yağmur çiseliyordu. Şimşek çakıyordu.  Yine de tahtta oturuyorduk. Bir an da büyük bir gürültüyle adeta sarsıldık. Sanki yıldırım düştü, sandık. Meğerse patlayıcı maddeymiş. Ağlama sesleriyle bir anda kendimizi sokakta bulduk. Polisin zırhlı araçları, sokak sokak dolaşıyordu.” Bu arada otopsisi dün Diyarbakır Adli Kurumu’nda yapılan Veysi Rüzgar K, İkiztepe mezarlığında toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim