**126 Konuta sahip Hilalevler’de oturanlar, 3 yıldır ‘kentsel dönüşüm’ projesinden yararlanmak istiyor. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un sorunlara duyarlılığıyla bildiklerini belirten semt sakinleri: “Oturulamaz evlerdeyiz. Geceleri madde bağımlıların korkusundan dışarı çıkamaz haldeyiz” diyorlar.
“40 YILLIK EVLER BAŞIMIZA ÇÖKECEK”
Batman’ın Bahçelievler mahallesindeki Hilalevler sakinleri, dertli. Üç yıldır ‘kentsel dönüşüm’ projesinden yararlanmayı beklediklerini söyleyen semt sakinlerinden Fatma Özün, Arzu Öztürk, Suzan Seven ve Suna Sezgin; “Uzun süredir bu evlerde oturuyoruz. 1982 Yılında yapılan konutlar artık çökmek üzere. Özellikle geceleri madde bağımlıları eski evler arasında cirit atıyor. Bir dönemler Bahçelievler’in en güzel kooperatifi Hilal Evler’di. Şimdi bu evler viraneye dönüştü. Çocuklarımızı geceleri korkudan dışarı çıkarmıyoruz. Her an burada bir olay yaşanabilir. Artık bu evlerin bir an önce kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendirmesini istiyoruz” dediler.


“BELEDİYE’DEN DESTEK BEKLİYORUZ”
126 Konutun yeniden yapılması için bir inşaat firmasıyla anlaştıklarını kaydeden konut sakinlerinden Mehmet Şirin Tüzün, şöyle konuştu; “Bu konutların yıkılması için başvurmadığımız yer bırakmadık. Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri burada inceleme yaptı. Ancak bir türlü kentsel dönüşüm projesi gerçekleşmedi. Sorunlara duyarlılığıyla bildiğimiz Belediye Başkanvekili sayın Ertuğ Şevket Aksoy ve imar yetkililerinin artık evlerimize bir çare bulunmasını istiyoruz. Evler neredeyse çökecek halde. Burada bir şey olursa sorumlusu kim olacak? Örnek bir kooperatif maalesef viraneye dönüştü. Evlerin bir bölümü boş, bir bölümünde ise Suriyeliler oturuyor. Bu manzaraya artık bir önlem alınmasını istiyoruz.”


“ÇEVREMİZDEKİ BİNALAR YENİLENDİ AMA…”
Hilalevler kooperatifine bitişik birçok binanın yenilendiğine de işaret eden konut sahiplerinden Fethullah Ekmen, Fevzi Özbek ve Emrah Ekinci, şunları söylediler; “Nereden bakarsanız bakın Hilalevler’de 1000’e yakın kişi oturuyor. Bazı konut sahipleri ise evlerini terk etti. Ancak hala kullanılmayacak bu evlerde oturanlar var. Kimseyi suçladığımız yok. Tek isteğimiz var; o da çevremizdeki konutlar gibi bizim konutlarımızın da kentsel dönüşüm projesinden yararlanmasını istiyoruz. Belirsizlik yüzünden ne konutlarımızı terk edebiliyoruz ne de viraneye dönüşen bu konutları bu halde bırakmak istemiyoruz. Bir an önce konutlarımızın kentsel dönüşüm’den yararlandırılmasını istiyoruz. Artık bu manzaradan bıktık.” (Reşat Yiğiz)
 

Editör: TE Bilişim