**Mağarada misafirlerine bağlama da çalan Tilki; “Büyüklerimin yaşamının geçtiği bu mağaraları ölünceye dek terk etmem. Boş zamanlarda kalede yabani güvercin ve tavşan avladığım oluyor. Hasankeyf’te mağarada yaşamaktan  mutluyum” dedi.

“MAĞARADA YAŞAMAK GÜZEL”
Adana’nın Seyhan Belediyesi’nde 26 yıl çalıştıktan sonra emekli olan 5 çocuk babası Mehmet Tilki, yılın yarısını Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te geçiriyor. Kışın sıcak, yazın ise serin olan mağaraları modern konutlara değiştirmediğini söyleyen Tilki; “Çocukluğum Hasankeyf’teki bu mağaralarda geçti. Burayı asla unutamam. Hasankeyf’te 50 yıl öncesine kadar herkes bu mağaralarda yaşardı. Şehre hakim mağaralarda herkes oturamazdı. Şimdi mağarada yaşayan tek kişiyim. Yılın bir bölümünü Hasankeyf’te geçiririm. Adana’daki ailem de beni yalnız bırakmaz, zaman zaman yanıma gelir. Burada mutluyum. Burayı şehir hayatına değişmem” diye konuştu.




“MAĞARALAR DOĞAL KLİMADIR”
Mağarasında televizyon, buzdolabı ve diğer elektronik eşyaları da bulunduran Tilki, şöyle konuştu; “Elektriğin olduğu mağarada asla yaz döneminde klima kullanmam. Çünkü mağaradaki serinlik, her türlü serinliği gölgede bırakıyor. Özellikle akşamları püfür püfür esen bir rüzgar var. Battaniyeyi üzerimden eksik etmem. Adana’daki nemi yaşamamak için her yaz mevsiminde Hasankeyf’teki mağaramda olurum. Bir süre önce ailem de buradaydı. 26 Yıl süreyle çalıştığım Belediye’de emekli olduktan sonra yaşamının bir bölümünü Hasankeyf’te geçirmeye karar verdim. Zamanımın bir bölümünü yabani güvercin ve tavşan avlamakla geçiriyorum. Mağaramı temiz tutmaya özen gösterdim.”





MAĞARADAN DARBECİLERE SESLENDİ
15 Temmuz’da darbe girişiminin olduğu gün mağarada sabaha kadar yatmadığını söyleyen 63 yaşındaki Mehmet Tilki; “2 Darbe gördüm. Muhtıra yaşadım ama böyle bir darbe girişimine tanık olmadım. Sabaha kadar mağaradaki televizyonumun başından ayrılmadım. Bu ülkeye bir şey olmasın diye dua ettim. Bu ülkeye darbe getirmek isteyenlerin Allah belasını versin. Bunları yapanlar inşallah kör kurşunlara hedef olur. Ailemle birlikte mağarada sabaha kadar tesbih çektik, dua ettik. Ne istiyorlar bu ülkeden? Bunların IŞİD’ten farkı yok” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim