** Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf'e 4 kilometre uzaklıktaki Üçyol (Difne) köyü, mahalle statüsü için sandık başına gitti. Köy sakinlerinin yarısı ‘evet’ oyu kullandı.

DİFNE, MAHALLE OLMAYA ADAY
Tarihi ilçe Hasankeyf'in eski köylerinden ve yapıların yarısı mağara olan Üçyol (Difne), ‘mahalle’ statüsünü alabilmek için Pazar günü sandık başına gitti. İl Seçim Kurulu’nun referandum için kurduğu iki sandıkta toplam 162 seçmen oy kullandı. 108 seçmen mahalle için ‘evet’ derken, 53 seçmen ise ‘hayır’ oyu kullandı. 1 Oy ise geçersiz sayıldı. Üçyol köyü, butik otel projesi ile de son günlerde gündeme gelen yerleşim birimi olmuştu.

BELEDİYE MECLİSİ KARAR VERECEK
Üçyol köyü, mahalle statüsünü alabilmek için referanduma giderken, Valilik gereken işlemlerin başlatabilmesi için kararı Hasankeyf Belediye Başkanlığa gönderdi. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, referandum kararının Belediye Meclisi’nde görüşüleceğini belirterek: “5 Kilometre yakınlıktaki köyler, ilçe merkezine mahalle olarak bağlanabilir. Üçyol köyünün bu talebini önümüzdeki günlerde Meclisimiz değerlendirecek” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim