**Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu Batman’da, Hilalevler mahallesinde bir logar kapağında el yapımı bomba düzeneği imha edildi. Patlamanın şiddetiyle onlarca ev ve aracın camı kırıldı.

LOGAR KAPAĞINDA BOMBA
Batman’ın Hilalevler mahallesi otogar caddesinde bomba düzeneğinin, kanalizasyon logarına bağlandığını tespit eden Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzman ekipleri, alarma geçti. Otogar caddesinde bomba düzeneğinin imhası sırasında ortalık savaş alanına döndü. Onlarca evin pencereleri ile otomobillerin camları kırıldı. 3 Ay öncesinde de aynı mahalledeki bir parkta el yapımı bombanın patlamasıyla bir kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından gergin anlar yaşandı. Öğle saatlerinde otogar cadde güzergâhında logar kapağına bağlı çift kablo tespit eden bomba imha ekipleri, bölgeyi kontrol altına aldı.



BOMBA İMHA EDİLİNCE
Tahrip gücü yüksek olduğu belirtilen bomba, imha edilmeden önce polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Caddenin bir süreliğine trafiğe kapandığı güzergâhta polis çevredeki bazı evlerin bahçelerini abluka altına aldı. Bomba düzeneği kablosunun bağlantı yerini tespit etmeye çalışan polis, daha sonra tahrip gücü yüksek bombayı imha etti. İmha sırasında güzergâhta park halindeki otoların camları kırıldı. Evlerinde kapı ve pencere camlarının kırılmasıyla paniğe kapılan semt sakinleri bölgeden uzaklaştı. Bomba imha sırasında evleri ve otoları hasar görenlerin zararlarının Valilikçe karşılanacağı belirtildi.






Editör: TE Bilişim