** ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri kapsamında Batman Müftülüğü’nün düzenlediği konferans ve konukları ağırlama masrafları, Cuma namazına katılanlardan istendi.
 
“DİYANET KARŞILAMIYOR MU?”
‘Kutlu Doğum’ haftası kutlamaları kapsamında Batman Müftülüğü’nün kentte düzenlediği konferans ve ağırlama masraflarının Cuma namazında cemaatten istenmesi tartışma konusu oldu. Cuma namazı sonrası kent merkezindeki bazı cami önlerinde toplanan yardım karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bazı yurttaşlar, şöyle konuştular: “Kutlu doğum haftası etkinliklerinin kentte gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutluyoruz. Müftülüğün her yıl kutlamalara ayırdığı bir ödenek var. Bu ödeneğin Diyanet tarafından da gönderildiğini biliyoruz. Fakat, Cuma hutbesinde masrafların imamlar tarafından cemaatten istenmesine anlam veremiyoruz. Hemen her Cuma istenilen bağışa bir de etkinlik için yardım istenmesi düşündürücüdür.”
 
GÜL VE KARANFİLLER TÜKENDİ
Batman Müftülüğü’nün yanı sıra Belediye, bazı dernekler ve partilerin de düzenlediği ‘Kutlu doğum’ etkinlikleri kapsamında konferanslara katılanlara gül ve karanfil armağan edildi. Dün belediye konferan salonunda kadınların düzenlediği etkinlikte, davetlilere gül ve karanfiller dağıtıldı. Bugün kadınlara yönelik düzenlenecek ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ konulu konferansa konuşmacı olarak vaiz Meryem Dilmaç katılacak. Kültür Merkezi konferans salonundaki etkinlikte ilahi grubu dinletisi ve skeç programı düzenlenecek.
Editör: TE Bilişim