**Batman Bölge Devlet Hastanesi ve SGK İl Müdürlüğü’nde personellere yönelik ‘mobbing’ uygulandığı ileri sürüldü. Memur-Sen, personellerin kameralarla izlendiğine dikkat çekerken, Sağlık-Sen ise Bölge Devlet Hastanesi’nde yönetimin iş barışını bozduğunu ileri sürdü.

ERGİN: “MEMURLAR
KAMERAYLA İZLENİYOR”
Batman’daki iki sendika, kurumlarda ‘mobbing’ iddialarını gündeme taşıdı. Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, basın açıklamasıyla uygulamaları protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Ergin: “Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün çalışanlar üzerinde ciddi anlamda mobbing uyguladığını şaşkınlıkla öğrenmekte ve izlemekteyiz. Vatandaşın önünde memura bağırıp çağırması, onları küçük düşürecek sözler sarf etmesi, değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya yönelik yakışıksız bir tutum içerisine girmesi, nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu da açıkça göstermektedir. Ayrıca kendisi tarafından uydurulmuş disiplin cezalarıyla memuru yıldırma politikası gütmektedir.  Hiçbir devlet dairesinde görülmemiş şekliyle; Müdür odasındaki kameralarla memurları sürekli dikizleyen ve kameralara yakalanan memuru ‘seni şurada, şununla konuşurken veya şunu yaparken gördüm’ gibi anlamsız ifadeler kullanan il müdürünün, bir devlet kurumunu kendi çiftliğine mi yoksa kendi ceza evine mi dönüştürme çabası içerisine girdiğini kendisine sormakta fayda vardır. Uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

BİR İDDİA DA SAĞLIK-SEN’DEN
Sağlık-Sen Batman Şubesi ise yazılı açıklamayla Bölge Devlet Hastanesi’nde personellere mobbing uygulandığını ileri sürdü. Şube Başkanı Maruf Yalçın, şu ifadelere yer verdi: “Batman Bölge Devlet Hastanesi yönetiminin hastane birimlerinde çalışanlar arasındaki adil olmayan, iş barışını zedeleyen ve mobbinge varan uygulamalarının artarak devam ettiğini üzülerek müşahede etmekteyiz. BBDH Yönetiminin idari yetki ve tasarruf maskesiyle vurdumduymaz uygulamaları, insan kaynaklarını yönetimi noktasındaki zaafiyetleri, dengesiz ve keyfi kararları, döner sermaye, nöbet ve fazla mesai gibi konulardaki adaletsiz uygulamaları, hastane birim görevlendirmelerindeki tutarsızlıkları, çalışanların iş barışını ve motivasyonunu bozmaktadır. Keyfi ve adaletsiz uygulamaların kabul edilemez olduğunu ve bunun karşısında durmanın insani bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim