** Basın mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, kentin gündemindeki yatırımları ve sorunları değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Milletvekili Özdemir: “Hizmetin vatandaşa ulaşımı noktasında şikayetler alıyoruz. Kurumlardaki hantal yapıyı değiştirmek istiyoruz” dedi.

**Batman’a yapılması planlanan yatırımların takipçisi olduklarını da kaydeden Özdemir: “Sağlık yatırımlarından ulaşıma dek birçok yatırımın takipçisiyiz. Personel alımlarıyla ilgili vatandaşlarımızı kandırmaya çalışan kesimler var. Bu insanlara kanmasınlar, en ufak bir duyumda bile suç duyurusunda bulunsunlar. Gerekirse bize dahi başvursunlar” diye konuştu.

“SORUNLARI YERELDEN TESPİT EDİYORUZ”
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Bülbül, Tanıtım Medya Başkanı Cuma Dişikırık, Gençlik Kolları Başkanı Tolga Genç ile birlikte TP Kristal Park’ta gazetecilerle bir araya gelerek, çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kentin sorunlarının gündemlerinde yer aldıklarını ifade eden Milletvekili Özdemir: “Teşkilatlarımızla beraber her zaman sahadayız, seçmenlerimizle bir araya geliyoruz. İlçelerimizde halk günleri düzenledik. Sorunları dinledik. Sahadaki çalışmaların toparlanması bizim için önemli. Yerelden yukarıya sorunları aktardığımızda daha sağlıklı yol alıyoruz. Batman’da devam eden kamu yatırımlarını fırsat buldukça bire bir takip ediyoruz. Merkezden, ilçelerimize dek devam eden tüm yatırımları denetleme görevini yerine getirmeye çalıştık. Eksiklerin giderilmesi için Bakanlıklarımızla diyaloga geçtik” dedi. Gazetecilerin kurumlardaki hantal yapıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Özdemir: “Hizmetin vatandaşa ulaşımı noktasında şikayetler alıyoruz. Kurumlardaki hantal yapıyı değiştirmek istiyoruz. Ne yazık ki bir koltuğa oturan kişi bir daha oradan kalkmak istemiyor. Fakat bu durum kabul edilebilir bir şey değil. Herkes kendi sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmeli” diye konuştu.

“ÇOK İŞ YAPIYORUZ AMA PAZARLAYAMIYORUZ”
Yapılan hizmetleri halka anlatmada zaman zaman sorunlar yaşadıklarına değinen Özdemir, şöyle devam etti: “Çok iş yapıyoruz, çok hizmet üretiyoruz ama biz bunları yerelde de tam manasıyla pazarlayamıyoruz. Bu kendi tespitimiz. Teşkilatlarımızla birlikte bunları vatandaşlara ne yazık ki anlatamıyoruz. Tabi bu tek yönlü bir durum değil. Bunu kendi hanemize eksi olarak yazarken, karşı tarafımızda da antenleri kapalı, sadece bir ideolojik tartışma var. Bu tartışmalar çoğu sesin yankılanmasını bir şekilde engelliyor. Siz anlattığınızda aslında günlük yaşamında çok büyük katkısı olan o hizmetleri görmemeden gelme veya ideolojik bağnazlıkla karşı çıkışla ‘görmüyorum, duymuyorum, hissetmiyorum’ yanıtıyla da karşılaşabiliyoruz. Tabi biz halükarda iletişim kanallarını açık tutmaya çalışıyoruz.”

GÜNEY RAMAN ÇEVRE YOLUNA
KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ
Devam eden ve programa alınması planlanan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Özdemir, Güney Raman Çevre yoluna dönel kavşağın yanı sıra köprülü kavşak projesini de kazandırmak istediklerini söyledi. Özdemir, şöyle devam etti: “Stadyumun önünde bir kavşak ihtiyacı var. Yarın öbür gün orada bir hastane olacak. Oraya aslında köprülü kavşak talebinde bulunmuştuk ama süreç öyle gelişmedi. Şu anda dönel kavşak yapılıyor. İleriki süreçte bu talebi programa alıp, köprülü kavşağı o bölgede gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca Sason-Muş yolu bizim için önemli. Muş bağlantılı yoluyla sorunu çözmek istiyoruz. 2014’ten bu yana talebimiz var. Sürekli bunu gündeme getirdik. Etütler yapılmış. 85 Kilometrelik bir yolu kapsıyor. Plan ve programa alınması için girişimlerimizi sürdürüyoruz.”

“KUZEY ÇEVRE YOLUNA İHTİYACIMIZ VAR”
Batman’a Kuzey çevre yolunun kazandırılması için girişimlerinin olduğunu kaydeden Milletvekili Özdemir: “Güney çevre yolumuz bitmiş. Fakat Kuzey Çevre yoluna da ihtiyacımız var. İki yönlü bir çalışma var. Karayolları Genel Müdürlüğüne yazışmalar yapılmış. Proje çalışmaları devam ediyor. Alternatif projeler de devam ediyor. Biri, Beşiri ilçesi üzerinden.  Fakat bizim istediğimiz şu; Havalimanı güzergahından OSB’ye de bağlantılı şekilde hatta gerekiyorsa tünelle Beşiri tarafından geçirilmesi. Böyle bir çevre yolu talebimiz var. Takip ettiğimiz bir proje. Ayrıca Karayollarından hep talepkar olduğumuz 7 kilometrelik Batman-Bismil karayolunun da duble yol olarak yapılması için ısrarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra en çok ısrarla takip ettiğimiz projelerimizden biri de Batman Üniversitesi güzergahından Dicle nehri üzerinden yapılacak köprüyle Mardin-Savur yolunun bağlanması. O’nun da haritaya işlenmesi talebimiz var. Belli bir aşamaya getirdik ama uzun soluklu bir süreç. Beşiri-Kurtalan karayolunun da BSK olarak kaplanması talebimiz var” diye konuştu. 

“20 OKULUN YAPIMI İPTAL EDİLDİ”
Tasarruf tedbirleri kapsamında Batman’a kazandırılması planlanan 20 okul yapımının beklemeye alındığına da işaret eden Milletvekili Ziver Özdemir: “Milli Eğitim yatırımlarıyla ilgili maalesef Batman biraz gafil avlandı. İhalesi sonuçlanmamış olan işler, tasarruf tedbirleri nedeniyle askıya alındı. O günkü yöneticilerimizin rahat davranmaları nedeniyle 20 civarında okulumuzun ihaleleri durduruldu. Devam eden işler vardı. Teşkilatlarımızla birlikte Milli Eğitim Bakanımıza ilettik. Kalan ödenekler karşılanacak. Durdurulan okullarımızın yapılması için de talepler de bulunduk” dedi.

“HASTANENİN 500 YATAKLI OLMASINI İSTİYORUZ”
Daha önce 200 yataklı olarak programa alınan devlet hastanesinin sürecine de değinin Özdemir: “Sağlıkla ilgili takipçisi olduğumuz işler var. Türkiye ortalamasının gerisinde kaldık. 200 Yataklı hastane yatırımının 500 yataklı olması için taleplerini yeniliyoruz. Devam eden semt polikliniklerinin de takipçisiyiz. Ancak şu an önceliğimiz devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin bir an önce tamamlanması. Hem Valimiz hem de biz süreci yakından takip ediyoruz. Bakanlık da bir an önce hastanenin bitmesini bekliyor. Orası tamamlandığında sağlıkta ciddi bir rahatlama sağlanacak.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim