**Fırın, lokanta ve evlerde ihtiyaç fazlası kalan kuru ekmeği toplayanlardan 30 kuruşa kilosunu aldığı ekmeği 50 kuruştan satan hurdacı Hüseyin Keskin, “Günde 20-30 kilo kuru ekmek satıyorum. Ekmeği daha çok kümes hayvanları besicilerine veriyorum” dedi.

“KURU EKMEK ÇÖPE ATILMASIN”
Daha çok fırın, lokanta ile evlerde ihtiyaç fazlası kuru ekmeği toplayarak ailesini geçindirenlerden her gün ortalama 50 ila 100 kilo arasında kuru ekmek satın alan hurdacı Hüseyin Keskin, günlük yevmiyesini kuru ekmekten çıkardığını söyledi. Kısmet mahallesi kavşağında uzun yıllar hurdacılık yapan 63 yaşındaki Hüseyin Keskin, “Fırın, lokanta ve evlerde ihtiyaç fazlası ekmeği toplayanlardan kilosunu 30 kuruşa aldığım ekmeği 50 kuruştan satıyorum. Kuru ekmeğin çöpe gitmemesi için bu işi yapıyorum, ayrıca kümes hayvanlarına yiyecek için topladığım kuru ekmekten en azından günlük yevmiyem çıkıyor. Diğer hurdalık eşyalara göre kuru ekmeğe talep çok daha fazla” diye konuştu.

KURU EKMEK ALICI BEKLİYOR
Kümes hayvanlarına yem olarak satılan kuru ekmeğe talebin olduğunu da anlatan hurdacı Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fırın, lokanta ve evlerde kuru ekmek bazen çuvallar dolusu işyerime getiriliyor. Onlarca dargelirli kuru ekmek topluyor. Ekmeğin israf olmaması için kümes hayvanlarına yem olarak satıyorum. Bazen günde 20, bazen de 30 kiloyu bulan satış sayesinde hem işyerimin kirası çıkıyor, hem de günlük yevmiyemi çıkarıyorum. İşimden memnunum. Yılda ortalama 1.5 ton civarında kuru ekmek, satışı oluyor. Ekmeğin hem israf olmaması, hem de kümes hayvanlarına yem olarak verilmesi için işyerimin önündeki el aracında gün boyu bırakıyorum. Bu işten hurdacılar da, ekmeği toplayanlar da kazanıyor.” (Barış ARSLAN)

Editör: TE Bilişim