** 1 Saat rötarla Batman’da partililere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’yi eleştirdi. Kitlenin HDP’yi yuhalamamasını isteyen Davutoğlu: “Kimse kahrolmasın. Kahrolsun ırkçılık” dedi.

 

** HDP’nin baraj sorunu olduğunu belirten Davutoğlu: “Kürtlerin baraj sorunu yok. Baraj sorunu, HDP’nin. Çünkü Türkleri, Kürtleri, Arapları ve diğer unsurları temsil eden Ak Parti var”diye konuştu.

 

“AYNI MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ”
1 Saat rötarla Batman mitingine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet caddesinde partililere hitap etti. ‘6-8 Ekim’deki yağmacıları unutma, unutturma’, ‘Selahaddin Eyyubi’nin torunları, Kudüs’ü Yahudilere vermez’, ‘Söz veriyoruz, onlara rağmen barışı getireceğiz’ yazılı pankartların asıldığı miting alanına sıkı güvenlik önlemleri altında gelen Davutoğlu, eşi Sade Davetoğlu ile kitleyi selamladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Siirt 1. Sıra adayı Yasin Aktay’ın konuşmasının ardından Davutoğlu konuştu. ‘Aynı milletin çocuklarıyız’ diyen Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bizi ayırmak isteyenlere karşı Selahattin Eyyubbi'nin, Alpaslan'ın ordusunda nasıl berabersek Ak Parti'de de böyle beraberiz. Yolumuz hep aynı yol, biz aynı milletin çocuklarıyız. Nuh'un gemisi gibi Ak Parti gemisine girerken kimsenin ırkına, mezhebine bakmayız.”

 

HDP’Yİ YUHALATMADI
Konuşmasının bir bölümünde HDP’ye yüklenen Davutoğlu, kitlenin HDP’yi yuhalamamasını istedi. Davutoğlu: “Darbecilere karşı olduğunu söyleyen HDP, bunlarla birlikte. Öyle bir koalisyon yapmak istiyor ki Ak Parti iktidar olmasın. Milletle savaşan herkes HDP’ye oy istiyor” dedi. Bu esnada kitlenin HDP’yi yuhalaması üzerine Davutoğlu: “Kimse kahrolmasın.  Kahrolsun ırkçılık, kahrolsun ırkçılık. İster Türk ister Kürt ister Arap ırkçılığı olsun. Her türlü ırkçılığa karşı omuz omuza vermeye var mıyız?” dedi.

 

“KÜRTLERİN BARAJ SORUNU YOK”

Türkiye’de Kürtlerin değil, HDP’nin baraj sorunu olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, sözlerii şöyle sürdürdü: “Genç nüfusumuzun dağlarda değil, üniversitelerde artmasını istiyoruz. HDP istiyor ki gençler hayatlarından bıksın, dağa karışsın. Biz de diyoruz ki gençlerin yeri üniversitelerdir, kütüphanelerdir, spor salonlarıdır. Ey Batman gençliği, yiğit Kürtleri, yiğit Zazaları, yiğit Arapları, hep beraber üniversiteye gideceğiz. Dağa değil diye hesap sorun. Seçime giderken demokratik bir seçim yapılırken silaha teröre yer var mı? 7 Haziran’da bunu gür sesle haykıracağız mı? HDP baraj peşinde. Ancak Kürtlerin baraj sorunu yok. Baraj sorunu HDP’nin. Çünkü Türkleri, Kürtleri, Arapları ve diğer unsurları temsil eden Ak Parti var. Ak Parti’de Kürtlerin temsili gerçekleşiyor. HDP’nin korku barajı, terör barajı, şiddet barajı, dini değerlere karşı barajları var.”

 

 

 

 

“BATMAN BASKIYA BOYUN EĞMEZ”
Batmanlıların baskıya boyun eğmeyeceğini de belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: “Buraya gelip sandığa baskı kurmaya çalışıyorlar. Siz yiğit Batmanlılar bu baskıya boyun eğer misiniz? Fransa Kominist Partisi, ulusalcılar, paralelciler ve Ermeni diasporası da HDP’ye destek çağrısı yaptı. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim deyimi var ya. İşte böyle. Arkadaşı Ermeni diasporası olandan millete fayda gelir mi, paralel çeteden destek uman HDP’den fayda gelir mi?  HDP, MHP, CHP, Kandil, Dhkp-c hepsi Ak Parti’ye darbe yapmak istediler. Ak Parti bu ülkeye özgürlük getirdi. Kürtlerin bütün lehçesini serbest kıldı. Ama dışardakiler bu kardeşliği engellemek istiyor. Pensilvanya’ya vuruyorsunuz Kandil dinliyor, MHP, HDP, CHP dinliyor. Aynı üniversite sınavı gibi 3 yanlış 1 doğruyu götürür ya. Batman’da 1 doğru bütün yanlışları götürecek.”

 

 

“SÜREÇTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Konuşmasının son bölümünde çözüm sürecinin üzerinde duran Başbakan Davutoğlu: “Seçim sonuçları ne olursa olsun, millet bu emaneti verdiğinde ilk gündemimiz çözüm süreci olacaktır. Süreçten asla taviz vermeyeceğiz. Ama muhattabımız milletimizdir. ‘Biz barajı geçemezsek ortalık kanrevan olur’ diyenleri özellikle Demirtaş’ı uyarıyorum; batıda barış çağrısı yapmak, doğduda savaş çağrısı yapmak doğru değil. Gel burada da aynısını söyle. Bugün HDP’ye bir destek de aydınlardan geldi. Herkes bildiri yayınlar ama önce aydın, objektif olmalı. Diyorlar ki HDP’ye yönelik saldırılar kaygı verici. Biz de o olayları aydınlatıyoruz. Ama Ak Parti’ye yapılan saldırıları da kınamaları gerekmez mi? Neden kınamazlar? HDP’ye oy vermezseniz, musluklardan kan resimleriyle ülkeyi terörize etmek isteyenleri neden kınamazsınız?” diye konuştu.

 

 

“6. VEKİLİNİZ BENİM”

Batman’da 4’te 4 isteyen Başbakan Davutoğlu, ‘siz 4 verin 6 alacaksınız’ dedi. Davutoğlu, şöyle konuştu: “Çözüm süreci için Batman’da 4’te 4 yapacak mıyız? Bakın dört göndereceksiniz, 6 alacaksınız. Mehmet Şimşek Gaziantep’ten de olsa Batmanlı. 6. Vekiliniz de bizzat ben olacağım. Dicle şahit olsun, Batman şahit olsun, bir olmaya, diri olmaya milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her metrekareye hizmet götürmeye, her haneye bereket götürmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye’yi kurmak için gece-gündüz çalışmak için Allah, tarih ve millet önünde söz veririz, söz veririz, söz veririz. Allah şahit olsun, millet şahit olsun. Batmanlı sözünde durur. Allah sözünüzü daim kılsın.”

Editör: TE Bilişim