** Batman Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası, Ortadoğu’da Kürtlere yönelik saldırıları ve İsrail saldırılarını basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamayı okuyan İl Temsilcisi Bayram Diril: “Müslüman halkları Rojava’da ve Kürdistan’ın diğer parçalarında Kürd’lere yapılan katliam ve zulümlere sessiz ve tepkisiz kalıyorlar” dedi…

 

“SALDIRILARI LANETLİYORUZ”
Batman’daki sivil toplum kuruluşları, Rojava ve Kobani’de Kürtlere yönelik yapılan saldırılar ile İsrail’in katliamlarını kınamaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Yılmaz Güney sineması önünde bir araya gelen Batman Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası, basın açıklaması gerçekleştirdi. İl Temsilcisi Bayram Diril’in okuduğu açıklamada; “Semavi dinlerin çıkış yeri olan ve halkının yüzde 90’ı Müslüman olan Orta Doğu; zülüm, işkence ve katliamların yaşandığı bir coğrafyaya dönüşmüştür. Ey İslam ülkeleri geliniz İslam birliğini kurunuz ve Dünya’daki bütün zülumlere karşı çıkınız. 4 parçaya ayırtılmış 40 milyon nüfusa sahip % 90’ı müslüman Kürd halkına yapılan inkar, imha ve saldırılara da dur diyelim.  Ümmetin yetim çocukları olan Kürtlere de sahip çıkarak ayrımcılık yapmayalım. Ne yazık ki İslam ülkeleri ve Müslüman halkları Rojava’da ve Kürdistan’ın diğer parçalarında Kürd’lere yapılan katliam ve zulümlere sessiz ve tepkisiz kalıyorlar” denildi.

 

 

“İSLAM ADINA ZULÜM YAPILAMAZ”

Açıklamada özetle şöyle denildi: “İslam insanlar arasında ki ilişkileri sevgi, merhamet ve kardeşlik üzerine bina etmiş, sadece insanlara değil yeryüzündeki bütün canlılara şefkatle yaklaşmamızı emretmiştir; zulmü, azgınlığı ve terörü yasaklamıştır. Din seçme konusuna bir serbestlik getirmiş, zorla, savaşla insanlara İslam’ı kabul ettirmeye çalışmak İslam’a en büyük ihanettir demiş. Hz. Peygamber(S.A.V), savaş ortamında bile Müslümanlarla savaşmayan gayrimüslim kadınların, çocukların, yaşlıların, ibadetleriyle meşgul din adamlarının öldürülmesini ve hatta ibadethanelerin yıkılmasını, ağaçların kesilmesini, hayvanların öldürülmesini yasaklamış. İsrail’in, Filistin halkına karşı işlediği bu saldırı ve katliamları ve Kobané’de Kürd’lere, Arap’lara, Suryani’lere, Türkmen’lere ve bölgede yaşayan diğer halklara karşı yapılan saldırıları da kınıyoruz. Gazze’ye karşı devam eden İsrail’in kara, hava ve deniz saldırılarında yüzlerce sivil hayatını kaybederlerken binlerce kişi de yararlanmıştır.” 

Editör: TE Bilişim