** Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mustafa Özçelik, il teşkilatını ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Özçelik; “’Türk Devleti’nin yöneticileri bilsinler ki Kürt ve Kürdistan sorunu bir ’terör’ sorunu değildir.  Bu sorun Kürtlerin kendi geleceklerini belirleme sorunudur” dedi.

 

BATMAN’DA KONUŞTU

Kısa adı PAK olan (Partîya Azadîya Kurdistanê-Kürdistan Özgürlük Partisi) Batman İl teşkilatını ziyaret eden PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, açıklamalarda bulundu.  Genel Başkan Mustafa Özçelik’i, PAK MYK üyesi Adnan Yıldız, PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir ile PAK yönetici ve üyeleri karşıladı. Açıklamada konuşan Özçelik; “Savaşın başladığı ilk günden itibaren bu savaşın Kuzey Kürdistan’daki sivil, demokratik siyasi çalışma ve kazanımları yok etmeye yönelik olduğunu belirttik. Bu savaş Rojava Kürdistanı’ndaki fiili statüye doğru yol alışı baltalamaya yönelik olarak başlatılmıştır dedik. Bu savaş Güney Kürdistan’daki bağımsızlık yürüyüşünden duyulan korkunun bir ürürnüdr dedik. Kürtler olarak bu savaşın bir tarafı olmayalım dedik; özellikle de şehirlerde yürütülen savaştan uzak durulması gerektiğini söyledik. Maalesef PKK hiç kimseyi dinlemedi. Elinden geldiğince Türk Devleti’nin ülkemizde çıkardığı yangına körükle gitti” dedi.

“KÜRTLER VE KÜRDİSTAN SORUN DEĞİLDİR”
Genel Başkan Özçelik, şöyle devam etti: “Türk Devleti’nin yöneticileri bilsinler ki Kürt ve Kürdistan sorunu bir ’terör’ sorunu değildir. Bu sorun Kürtlerin kendi geleceklerini belirleme sorunudur; ülkemizin ve milletimizin özgürlüğü sorunudur. Ölüm, katliam ve yıkımla Türk Devleti 90 yıldır Kürdistan’ın özgürlük davasını ortadan kaldıramadı, bugün ve yarın da bunu başaramayacaktır. Şimdiye kadar Kürtlerin hangi haklarını kabul ettiniz? Şimdiye kadar Kürt milletinin varlığını kabul etmediniz, Kürt dilini resmi olarak kabul etmediniz. Millet olmaktan kaynaklı ulusal ve demokratik temel haklarını kabul etmediniz. Bu hakların kabulü ile savaşın ne alakası var? Kürt milletinin varlığı ve temel haklarının kabulünü hiç kimse savaşın sonlandırılmasına endeksleyemez. Bugünden kayıtsız, şartsız bu hakların sağlanması gerekir.”

 



Editör: TE Bilişim