**Diyarbakır-Lice’deki olayları protesto etmek için Koçerler bulvarında bir araya gelen Batman Halk İnisiyatifi, açıklama yaptı. Koçerler Bulvarından Hilal mahallesindeki Zozan parkına yürüyen HDP’li kitle, Şengal’deki vahşeti de lanetledi.


“KATLİAMLAR KÜRTLER ÜZERİNDEN YÜRÜYOR”

Batman Halk İnisiyatifi, Kürt topraklarında son günlerde yaşanan operasyonları kınadı. Koçerler bulvarından Zozan parkındaki yürüyüşe Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi ve bazı STK temsilcileri katıldı. “Agit komutan yaşıyor, askerleri savaşıyor” pankartının açıldığı yürüyüş öncesinde Zozan parkında Belediye Eş Başkanı Özdemir, konuştu. Özdemir, katliamların Kürtler üzerinden yürüdüğünü söyledi.

“KARDEŞLİK VE BARIŞ İSTİYORUZ”

Özdemir, şöyle konuştu; “Buradan Lice’de yapılan operasyonu kınıyoruz. Bu operasyonlar artık para etmez. Hala bunlar anlamadılar mı? Çözüm, kardeşlik ve barış istiyoruz. Diğer taraftan halkımızın ve şehitlerimizin üzerine operasyon yapıyorlar. Biz bunları kabul etmiyoruz, hiçbir zamanda etmeyeceğiz. Bildiğiniz gibi yaklaşık bir yıldır Rojava ve Kobani de Kürtlere saldırılar var. Saldırılar ve katliamlar hala Kürtler üzerinden yürüyor. Şimdi de Mahmur ve Şengal’de Ezidi kardeşlerimize yönelik saldırılar var. Kürtler artık birlikteliklerini göstermek zorundadırlar. Kürtlerin artık savunmayı kendi elleriyle yapmaları gerekir.”

ORTADOĞU’DA CADI AVI”

Hilal Mahallesindeki Zozan parkında toplanan kitleye konuşan HDP İl Başkanı Mahmut Çiftçi, Ortadoğu’nun cadı avı kazanı gibi kaynadığını söyledi. Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü; “Lice’de şehit düşen arkadaşımızı da bir kez daha anıyoruz. Ortadoğu’da bir cadı avı kazanı kaynatılmaktadır. Başta Tunus, Libya ve Mısır’da başlatılanlara şimdi de Suriye ve Irak eklendi. Bu ateşi gürleyenlerin kimler olduğunu biliyoruz.”



“VAHŞETLERİ LANETLİYORUZ”

HDP İl Başkanı Çiftçi, IŞİD çetesinin Rojava devrimini yıkmak için her türlü vahşeti de uygulamak istediğini de söyledi. Çiftçi; “Özelikle kendi dizayn planlarını başaramayanlar Suriye ve Irak’ta istediklerini yapamayan hegomon güçler, bugün de kendi planlarını uygulayabilmek için IŞİD çetelerini çok ciddi bir şekilde destekleyip bugüne getirdiler. IŞİD çetesi Rojava devrimini yıkmak için her türlü vahşeti uygulamak istedi. Şu anda sayısını bilmediğimiz kayıplarımız var. Sayısı belirsiz kadınları Ortaçağ köle zihniyeti gibi pazarlıyorlar. Bunları kabul etmiyoruz, bu vahşetleri lanetliyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim