**Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yola tuzaklanan bombanın infilak ettirilmesi sonucu araçtaki 7 sivilin şehit olduğu olayda hayatını kaybedenlerden 2’sinin Batman’ın Sason ilçesinden oldukları belirlendi.

** İki şehit vatandaş için Batman Valiliği tören düzenledi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da katıldı. İki şehidin aileleri, cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yaktı. Aileleri, askeri personeller ile il yöneticileri teselli etti.

2 ŞEHİT BATMANLI
Diyarbakır-Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca terör örgütü unsurlarınca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan 7 sivilden 2’si için Batman’da cenaze töreni düzenlendi. Aslen Batman-Sasonlu olan 6 çocuk babası 43 yaşındaki İhsan Çelikbilek ve 17 yaşındaki Mehmet Bozyel, bombalı saldırıda şehit oldu. İki şehit için dün öğle saatlerinde Batman Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Hulusi Şahin, il yöneticileri ve iki şehidin aileleri katıldı. Kürtçe ağıtlarla şehitlere gözyaşı döken aileleri, askeri personeller ve il yöneticileri teselli etti.

“BİRLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK”
Cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Ersoy, şunları söyledi: “Bu ülke toprakları üzerinde gözü olanlar bizim birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze ve güvenliğimize karşı maşa olarak kullanılanların hedefleri ne olursa olsun, biz Allah’ın izni ile bu topraklar üzerinde ilelebet bir ve beraber olarak yaşamaya devam edeceğiz. Ödeyeceğimiz her türlü bedele rağmen devam edeceğiz. Bu alçakların, bu hainlerin bu gözü dönmüş uşakların içerde ve dışarıda ne kadar destekçisi olursa olsun, bu evlatların ve insanların kanları üzerinde, gözyaşlarının üzerinden ne kadar siyaset yapmak isteyen olursa olsun, biz bir ve beraber olarak yolumuza devam edeceğiz.” Törenin ardından cenazeler, Beşiri ve İkiztepe mezarlıklarında defnedildi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim