** Batmanlı Eczacı Selman Kalkan, üniversitede tanıştığı Ebru Budak’la Batman’da nikah kıydı. Kürtlerin ulusal kıyafeti ile Karadeniz’in yöresel kıyafetleri, düğüne renk kattı.

İKİ KÜLTÜR BİR ARADA
Yaz mevsiminin son haftasında düğünlerde artışın yaşandığı Batman’da renkli düğünlerden biri de Ebru-Selman Kalkan çiftinin oldu. Önceki akşam Tuana Kır salonunda yapılan düğüne Batmanlı yerel sanatçıları da katıldı. Batmanlı Eczacı Selman Kalkan, üniversitede tanıştığı Güzel Sanatlar bölümü mezunu Ebru ile nikah masasına oturdu. Trabzonlu Budak ailesi ile Batmanlı Kalkan ailesinin düğününde halay çekildi, horon tepildi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Batmanlı yerel sanatçılar İsa Bürü, İbrahim Cengiz, Selim Yılmaz, Şehmus Kartal, Nuri Akikol, Veysi Fırat, Mehmet Gönülaçar ve Bayram Kalkan’ın, Kürtçe ezgilerle renk kattıkları düğünde Karadeniz’in yöresel kıyafetlerini gelin tarafı giyerken, damat tarafı da Kürt geleneksel kıyafetleri giymeyi tercih etti. Batman’da yeğeninin düğününe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ekrem Budak: “İlk kez bu yörenin düğününe tanık oluyoruz. Her şey mükemmeldi” derken, damat babası sanatçı Şehmus Kalkan da oğlunun düğününe Kürtçe-Türkçe şarkılarla renk kattı.

Editör: TE Bilişim