** AK Parti il teşkilatının düzenlediği ‘Siyaset Akademisi’nin ilk dersine katılan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK gündeme dair açıklamalarda da bulundu. Aydın; “İster sınırlarımız içerisinde ister Cerablus’ta ister Afrin’de olsun, bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok.  Onların da huzuru için bu operasyonu yapıyoruz” dedi.

“BÖLGEYE BAHAR VE HUZUR GELMİŞ”
AK Parti Batman İl teşkilatının ‘1919’dan 2019’a milletin emrinde aydınlık geleceğe’ sloganıyla düzenlediği Siyaset Akademisi’nin ilk dersine Türkiye Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın katıldı. Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonundaki programa Aydın’ın yanı sıra Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Başkanı Murat Güneştekin, Ak Parti eski Milletvekili Ziver Özdemir, Merkez ilçe, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile kalabalık bir partili topluluğu katıldı. Milletvekili Hamidi ve İl Başkanı Güneştekin’in açıklamalarının ardından kürsüye çıkan TBMM Başkanvekili Aydın: “Bugün de gördük ki bölgeye bahar gelmiş. Her açıdan bahar gelmiş, bahar ile birlikte huzur gelmiş, bu huzur iklimini yine sürdürecek olan bizleriz” dedi.

 “SURİYE ÜZERİNDEN TÜRKİYE’Yİ
VURMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen TBMM Başkanvekili Aydın, şöyle devam etti: “Suriye üzerinden Türkiye’yi vurmaya çalışıyorlar. ‘Teröre karşıyız’ diyenler 11-12 bin kilometreden gelip de terör örgütüne silahlar taşıyanlar, asıl hedefin Türkiye olduğunu belki gizliyorlar ama bizler farkındayız. Binlerce kilometre öteden gelenlerin Türkiye’ye söyleyecek hiçbir sözü olamaz. İster sınırlarımız içerisinde ister Cerablus’ta, ister Afrin’de, bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok. Onların da huzuru için bu operasyonları yapıyoruz. Terör örgütlerinden bizim bölgemiz çok çekmedi mi? Sur’da, Silopi’de, Cizre’de ve Yüksekova’da o hendekler niye kazıldı? Yatırım gelmesin, hizmet gelmesin, bölge gelişmesin, bu bölgenin çocuklarına eğitim gelmesin diye uğraşıyorlar. Bugün de gördük, bölgeye gerçekten bahar gelmiş.”

“EN ÇOK YARDIM EDEN ÜLKE KONUMUNDAYIZ”
Türkiye’nin daha önceki dönemlerde gündeminin Batı tarafından belirlendiğine de dikkat çeken TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Aydın: “Bir çerçeve sınırı verilmişti. O çerçevenin dışına taşıyamazlardı. Türkiye artık birileri tarafından yönetilmediği için rahatsızlar. Türkiye aslına döndü, ondan rahatsızlar. Artık yüzde 40 ila 45’le iktidar olunmuyor. İktidar artık yüzde 50 artı 1, bu yüzden 50 artı 1’i vermemek için görüyorsunuz, değil mi? Dünya alem nasıl çalışıyorlar. Niye bu kadar hedefe koymuşlar Recep Tayyip Erdoğan’ı? Niye Ak Parti bu kadar hedefte? Niye Türkiye’yi hedefe koymuşlar? Çünkü arı kovanına artık çomak sokuyoruz. Çünkü artık yardım alan, dilenen bir ülkeden bugün dünyada en çok yardım eden ülke konumuna geldik” diye konuştu.

“SAYGI DUYULACAK BİR KARARDIR”
Gazeteci Ahmet Şık ve Murat Sabuncu’nun tahliye kararını da değerlendiren Başkan Vekili Aydın, şöyle devam etti: “Türkiye bir hukuk devletidir. Yargı bağımsızdır ve yargının verdiği kararlardır. Dolayısıyla yargının kararına hepimiz bir şekilde saygı duyması gerekiyor. Dolayısıyla bu karara çok fazla katılan, katılmayan olabilir ama netice itibarıyla hukuk devletinde mahkemelerin bağımsızlığı söz konusudur. Anayasa’nın ilgili yasası açıktır, yargıya kimse talimat veremez ve hiçbir merci de yargı kararlarını uygulamaktan men edilemez. Dolayısıyla saygı duyulacak bir karardır. Mahkemenin kararıdır. Kendi bağımsızlığı içerisinde verdiği bir karardır. Her iki kararı da mahkemeyi bağlar, tarafları bağlar.” (Reşat Yiğiz-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim