** Batman Kürdi-Der Şubesi hakkında açılan kapatma davası, Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından gerekçesi sonra açıklanmak üzere reddedildi.

GEREKÇESİ 15 GÜN SONRA AÇIKLANACAK

Bir süre önce hakkında kapatma davası açılan Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) Batman Şubesi’nin davasını mahkeme reddetti. ‘Dernek tüzüğünde belirtilen hususlar dışında PKK/KCK terör örgütünün amaç ve ideolojisi doğrultusunda eylemler yaptığı ve dernek yöneticilerinin PKK/KCK örgütünün faaliyetlerine iştirak ettiği’ iddiasıyla açılan kapatma davasının ikinci duruşması, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapıldı. Dernek yöneticileri ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, avukat Eyüp Şahin, davanın hukuka aykırı ve örgütlenme özgürlüğüne karşı olduğunu belirterek, reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, gerekçesi 15 gün içinde açıklanmak üzere davanın reddedilmesini karar verdi.

“ADALET YERİNİ BULDU”

Mahkemenin kararını değerlendiren Kurdi-Der Batman Şube Başkanı Şeyhmus Aslan, ‘Adalet yerini buldu. Buna benzer bir çok davanın aynı sonuç ile bitmesini istiyoruz’ dedi. Böyle bir davanın barış ve çözüm sürecinin yürütüldüğü dönemde açılmasının sürecin ruhuna da ters olduğunu ifade eden Aslan, şöyle devam etti: “Mahkeme bizden bugüne kadar eğitim verdiğimiz öğrencilerin listesi ile onlara eğitimde kullanılan kitapların listesini istemişti. Onları mahkemeye sunduk. İncelediklerinde bir suç unsurunun olmadığını görüp ikna olunca böyle bir davayı da reddettiler.”  

Editör: TE Bilişim