**En küçüğü de en yaşlısı da Batmanlı olan o vahşet katliamda 70 yaşındaki Meryem Bulut, Kobani’de geçen yıl IŞİD’e karşı savaşırken ölen torunu Onur Polat’ın mezarı başına defnedildi.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ
Ankara’daki barış mitinginde yaşamını yitiren 70 yaşındaki Meryem Bulut, Batman’ın İkiztepe (Gırbereşk) köyü mezarlığında toprağa verildi. Geçen yıl IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden 20 yaşındaki torunu Onur Polat’ın mezarı bitişiğinde toprağa verilen Bulut’un yakınları; “Meryem ananın vasiyeti vardı; ‘Bana bir şey olursa beni torunumun yanına defnedin’ demişti bize. Bugün onun vasiyetini yerine getiriyoruz” dediler. Uzun bir süredir İstanbul’da oturan ve Cumartesi eylemlerine eksiksiz katılan 70 yaşındaki Meryem Bulut’un, vasiyetinin yerine getirildiğini belirten yakınları; “O bir barış annesiydi. Her Cumartesi eylemlerdeydi. Bir Cumartesi günü de o’nu kaybettik. Vasiyetini yerine getirerek görevimizi yaptık” dediler.



KADINLAR TAŞIDI
Batman-Diyarbakır İl sınırında öğle saatlerinde cenazesi kalabalık bir kitle tarafından karşılanan Meryem Bulut’un tabutunu kadınlar omuzladı. HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Milletvekili adayı Kadir Tunç, HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ile kalabalık bir kitlenin eşlik ettiği cenaze töreninde bazı partililer, ‘Oluk oluk barışa, inadına HDP’ye akacağız’, ‘Barış değil de ne isteyelim? Şimdi değilse ne zaman?’, ‘Her şeye rağmen saraya boyun eğme’, ‘Ankara katliamını nefretle kınıyoruz’, ‘Barış şehitlerimizi saygıyla anıyoruz’ yazılı döviz taşıdı.


TORUNUN YANINDA DEFNEDİLDİ
Ankara’daki kanlı mitingde hayatını kaybeden 70 yaşındaki Meryem Bulut’un cenaze töreninde kadınlar, Kürtçe ağıt yaktı. Barış annesi Meryem Bulut’un torunu Onur Polat’ın bitişiğinde toprağa verildiğini söyleyen Bulut’un yakınları; “Meryem ana HDP İstanbul Şişli Yönetim kurulundaydı. Her Cumartesi günü eyleme giden annelerdendi. Her eyleme katıldığında gülümseyerek bir de broşür dağıtırdı” diye konuştular. Kalabalık kitlenin katıldığı cenaze töreninde güvenlik görevlileri kavşaklarda önlem aldı.





Editör: TE Bilişim