Ekonomik istikrarsızlık kepenk kapattırıyor

 

Küçük esnaf zorda!

 

* Piyasalardaki belirsizlik ve durgunluk hadsafhaya ulaştı. ‘Kömür ve gıda yardımlarıyla bir yere varılamaz’ diyen esnaf, bir yandan icralar ve karşılıksız çeklerle uğraşırken, diğer yandan da evine ekmek götürebilme derdine düştü.

 

YAPRAK KIMILDANMIYOR

 

Günlerdir siftah dahi yapamayan aylardır kirasını ödeyememiş, icraya Güvenilir Casino Siteleri düşmüş, senetleri geri dönmüş onlarca esnafın gelecekle ilgili umutları tükenmeye başladı. Esnaf Odası Başkanı Ahmet Candemir, son aylarda piyasada yaprağın kımıldanmadığını ifade ederek, “Karşılıksız çek oranları yükseldi. Vadeler uzatılıyor. Gün geçmeden bir esnaf kepenk kapatıyor. Bazı esnaflarımız icraya verildi. Bu durgunlukta ayakta kalmak için mülk sahibi olmak gerekiyor. Çünkü artık esnaf yerine sattığını bir daha alamayacak hale geliyor. Esnafın tek derdi artık eve götürmek oldu. Yüksek kâr tarihe karıştı” dedi.

 

KUYUMCULAR DA SIKINTILI

 

Kuyumcular Derneği Başkanı M.Şirin Bardakçı da önlerini göremediklerini ifade etti. Altın fiyatlarının aşırı yükselmesi nedeniyle işlerinin yüz 40 oranında düştüğünden şikayetçi olan kuyumcular Derneği Başkanı Bardakçı, “Fiyatlar bu şekilde devam ederse, ağır ve işçiliği bol altın satışlarını bırakıp, daha ucuz altınlar satmaya başlayacağız. Şu anda altındaki yükseliş nedeniyle Kimse altına yatırım yapamıyor. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor. Satışlarımız ciddi derecede etkilendi. Önümüzü göremiyoruz. Mal alırken acaba satabilir miyiz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim