** Batman Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği ile Esnaf Sanatkarlar Odası, büyük AVM’lere karşı küçük esnafa yönelik kampanya başlatıyor. Oda Başkanları Talat Kara ve Salih Kaplan, 43 mahallede küçük esnafa destek kampanyası başlatılacağını duyurdu.

 

43 MAHALLEYE PANKART
Büyük AVM’lere karşı küçük esnafı desteklemeyi kararlaştıran Batman Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği ile Esnaf Sanatkarlar Odası, kentin tüm mahallelerine ‘Gelenek bozulmasın, esnafın yüzü gülsün’ yazılı pankartları astı. Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, Türkiye’de işsizlik şampiyonu olan Batman’da küçük esnafı korumaya yönelik bir dizi karar aldıklarını bildirdi. Gülistan caddesi ile Basın kavşağı başta olmak üzere kentin belirli kavşaklarına döviz astıklarını belirten Oda Başkanları, önümüzdeki günlerde alış-verişin bakkallarda yapılacağını söylediler.

 

“AVM’LER İŞSİZLİĞE NEDEN OLDU”

Batman Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, son yıllarda kent merkezinde peş peşe açılan AVM’lerin yüzde 30 oranında işsizliğe yol açtığını ifade etti. Ulusal marketlerin küçük esnafları bitirme noktasına getirdiğini belirten Başkan Kaplan: “Büyük AVM’ler girdikleri her mahallede işsizliğe de neden oluyor. Bir dönemler Batman’da toptan gıdacılık revaçta meslekti. Bölgedeki bir çok il’e Batman’dan gıda gönderilirdi. Bu sektörü de AVM’ler bitirdi. Bir çok sektörü bitirme noktasına getiren AVM’lere karşı etkin bir kampanya başlatacağız. Her mahalledeki bakkalı destekleyeceğiz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim