** Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, çözüm süreciyle birlikte batıdaki yatırımcıların tersine dönüşe başladığını söyledi. Başkan Işık: “Bursa’daki tekstil firması şimdilik 200 kişiye istihdam alanı yarattı. Bu sayı 500’e çıkacak” dedi.

SÜREÇ, YATIRIMCIYI UMUTLANDIRDI
Çözüm süreciyle birlikte Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’ta yatırımcıların tersine dönüşe başladığını söyleyen Belediye Başkanı Veysi Işık, yatırım zamanı olduğunu söyledi. Işık: “İlçe merkez nüfusumuz 23 bin. Kozluk artık eskisi gibi göç vermiyor. Çözüm süreci batıdaki bazı yatırımcıları tersine dönüşe yöneltti. Bekirhan eski tütün işletme binası, tekstil atölyesine dönüştü. Bursa’daki tekstilci hemşehrimiz, 200 kişiye istihdam alanı açtı. Bu rakam yakın bir sürede 500’e çıkacak. Batı’daki Kozluklu yatırımcılarımızı memlekete davet ediyoruz. Şimdi yatırım zamanıdır” diye konuştu.

HER MAHALLEYE TAZİYE EVİ”
12’si merkezde toplam 25 mahalleye sahip Kozluk’ta her semtte bir taziye evi kazandıracaklarını da ifade eden Başkan Işık, şöyle devam etti: “İlçe merkezi dışındaki 13 mahallemiz maalesef bugüne kadar üvey evlat muamelesi gördü. Ne köy statüsünde ne de belediye hizmetlerinden yararlanmayan bu mahallelerin öncelikle altyapı sorununu çözeceğiz. Bir de her mahalleye taziye evi kazandıracağız. Ayrıca Ramazan ayında ilçe merkezinde dargelirlileri de unutmadık. 1.300 aileye gıda paketlerini ulaştırdık.”

Işık, Çağdaş’taydı

Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık, Batman Çağdaş’ın yeni tesislerini ziyaret etti. Çağdaş yöneticileri Arif Arslan ve Nedim Arslan’la bir süre sohbet eden Işık, tesislere tam not verdi. İdari ile matbaa bölümünü de gezen Işık: “Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’a yakışan tesisler olmuş. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim