*Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yanıklı köyünde serinlemek için sulama göletine giren Yaman ailesinden beş kız çocuğunun boğulması, ilçeyi yasa boğdu. İki kız çocuğunu gölete kurban veren 6 çocuk babası Vahdettin Yaman, “Gölet kenarında çocuklarımın giysi ve ayakkabılarını görünce dünyam yıkıldı” dedi.

5 METRE DERİNLİKTE BOĞULDULAR

Ramazan bayramının üçüncü gününde beş kız çocuğun boğulma haberiyle sarsılan Batman’ın Kozluk ilçesi yasta. İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Yanıklı köyü yakınındaki sulama göletine giren kızlardan Canser ve Rozarin’in acılı babası 6 çocuk babası 41 yaşındaki Vahdettin Yaman, “Çocuklarım yüzme bilmiyordu. Sulama göletinin derinliği yaklaşık 5 metre. Eğer aralarında yüzme bilen olsaydı, belki de aramızda olacaklardı. Hangi saatte suya girdiklerini bilmiyoruz. Akşam saatleriydi, eve gelmeyince aramaya başladık. Göletin kenarında iki kız çocuğumun elbise ve ayakkabıları görünce dünyam yıkıldı. Onlara bayram arifesinde hem giysi hem de ayakkabı almıştım. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu. Olayı duyan ilçe sakinleri Kozluk Devlet hastanesine akın etti. Kadınlar, hastanenin acil servisi önünde ağıt yaktı.


ANTALYA’DAN KÖYE GELDİ!

Antalya’da oturan Süleyman Yaman’ın 15 yaşındaki kızı Halime’nin de serinlemek amacıyla girdiği gölette yaşamını yitirdiği belirtildi. Batman İl Afet Müdürü Fevzi Bakır, 5 kız çocuğun durgun suda boğulduğunu belirterek şöyle konuştu; “Sulama göleti yer yer 5 ila 12 metre arasında değişiyor. Ekiplerimiz, kız çocukları yakın mesafeden sudan çıkardı. Köylüler, göletin kenarında çocuklara ait ayakkabı ve giysileri görünce, durumu bize bildirdi. Ekiplerimiz, yarım saatlik bir sürede çocukları göletten çıkardı.”

OTOPSİLERİ DİYARBAKIR’DA

Kübra-Sevda ile Canser-Rozarin Yaman kardeşler ile Halime Yaman’ın gölette boğulduğu duyumu alan Kozluk ilçesinde nişan ve düğün törenleri iptal edilirken, ilçede bir günlük yas ilan edildi. Kozluk Devlet hastanesi morguna kaldırılan 5 kız, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Dün öğle saatlerinde cenazeleri köye getirilen kız çocukları, yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim