*Suriye, Irak ve Afganlı sığınmacılara hayırseverlerin yardımları tercih etmesi üzerine açlık sınırındaki Batmanlı dargelirliler ise köy ve mezralarda zekat-fitre topluyor.

“UMUDUMUZ KÖYLER”

Batman’ın kenar mahallelerinde dargelirli aileler, fitre ve zekat toplayabilmek için köy ve mezra dolaşıyor. Kenar mahallelerde oturan bir grup kadın, hafta sonu Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı bazı köy ve mezralarda buğday başta olmak üzere hububat zekatı istedi. Batman kent merkezinde 30 bine yakın sığınmacıya Ramazan ayı öncesinde hayırseverlerin zekatları verdiğini belirten bir grup dargelirli kadın, “Şehir merkezinde bu yıl herkes Kobani ve Rojava’ya zekatını vermeyi tercih edince ortada kaldık. Umudumuz köylerdeki hububat zekatında” dediler.

“KİMİ BUĞDAY, KİMİ PARA VERİYOR”

Dolaştıkları köy ve mezralarda mahsulün tarlada kalkmasıyla buğday ve arpa zekatı aldıklarını söyleyen bazı dargelirli kadınlar, şöyle konuştular : “Köy köy, mezra mezra geziyoruz. Tarladan hububatı toplayan bazı çiftçiler bizi eli boş göndermiyorlar. Herkes imkanları ölçüsünde zekat ve hayrını yapıyor.  Bu yıl Batman’a çok sayıda sığınmacı gelince dargelirli aileler zekat ve fitreden mahrum kaldı. Köyleri dolaşıp zekat istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim