*Belediye’nin kamulaştırdığı ve modern bir köy pazarına dönüştürmek istediği ‘Alo Tevşo’ pazarının mimarı Enver Ergün, Batman Çağdaş’a konuştu : “90’lı yılların başıydı. O bölgede köy ürünleri vardı. Bir anda birkaç esnafla bir araya gelip organik ürünlerin satıldığı bir Pazar kurduk. Şimdi de Belediye’nin bu alanı modernleştirmeye yönelik projesi bizi daha da mutlu ediyor.”

“KÖY PAZARI TUTTU”
Batmanlı 62 yaşındaki Enver Ergün 90’lı yılların başında Göktaksi ile Ulu camii mesafesi arasında oluşturduğu organik köy ürünleri pazarı şimdi de markalaşıyor. Batman ve çevresindeki yerleşim birimlerinin yerel ürünlerinin toplandığı alanda 20 yıl süreyle görev yaptıktan sonra şimdi de semt pazarlarında elbise kumaşı satan Enver Ergün; “Pazarlardan kopamıyorum. 90’lı yılların başıydı. Batman’ın böyle bir pazara ihtiyacı vardı. İşe ayakkabı daha sonra da giyim mağazası açarak başladım. Köy ürünleri getiren bazı esnaflarla bir araya gelip küçük çaplı bir Pazar oluşturduk. Birkaç yıl içinde 200-250 civarında seyyar esnafın işyeri açtığı bir köy pazarı oluştu” diye konuştu.

“ALO TEVŞO İSMİ TUTTU”
Ergün, şöyle konuştu : “Köy pazarının ürünlerinin satılacağı alana Alo Tevşo ismini verdiğimizde  köylülerde destek verdi. Hemen hemen herkes bu ismi benimsedi. Şimdi de Batman Belediyesi’nin bu pazarı organik bir Pazar haline dönüştüreceğine yönelik çalışma başlatacağına çok sevindik. Bölgenin köy ürünlerinin satıldığı tek adres Alo Tevşo’dur. Burası yeni ve modern haliyle daha da gelişecektir. Ürünlerin hijyenik bir ortamda satılması müşteri sayısını daha da arttıracaktır. Böyle bir projeyi destekliyoruz.”

“İŞİMDEN MEMNUNUM”
Bursa’daki giyim fabrikalarından getirdiği kumaş parçalarının metresini 1 TL’den sattığını ifade eden Alo Tevşo Pazarının kurucusu Enver Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “11 çocuğum var. Nüfusum kalabalık. Her gün çalışmak zorundayım. Eski pazarı bıraktım ama semt pazarlarından kopamadım. Şimdi de semt pazarında kamyonetimle getirdiğim kumaşları satıyorum. Günde 500 metre civarında kumaş satıp evime ekmek getiriyorum. İşimden memnunum.” Öte yandan daha çok dargelirli ailelerin kumaşlarına ilgi gösterdiği Ergün, semt pazarlarında en fazla satış yapan seyyar satıcı unvanını da elinde bulunduruyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim