* Kısa adı TYP olan Toplum Yararına Projesi kapsamında İş-Kur'un kamu kurumlarında çalıştırdığı işsizler, bu yıl hayal kırıklığına uğradı. İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, geçen yıl TYP'de çalışan 4 bin kişiden bu yıl 381 işsizin Milli Eğitim bünyesindeki okullarda çalışacağını söyledi.

 

"BİZDEN KAYNAKLI DEĞİL"
Toplum Yararına Projesi kapsamında İş-Kur'un geçen yıl il genelindeki kamu kurumlarında tahsis ettiği yaklaşık 4 bin işsizden bu yıl 381'i iş bulabildi. İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, Çalışma Bakanlığı'nın Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı sayıya göre geçici kadro açtığını ifade etti. Tüm illerde aynı sıkıntının yaşadığına işaret eden Eviz, şöyle konuştu; "İlimiz genelinde işsizlik oranı yüzde 18'lerde. Geçen yıl iş bulmak umuduyla bize başvuran 35 yaş üstündeki işsizlere yaklaşık 4 bine yakın kadro tahsis ettik. Bu yıl Bakanlık Milli Eğitim İl Müdürlüklerinde sayıyı alınca rakamda büyük bir düşüş oldu. Bu bizden kaynaklı değil."

 

GİRİŞİMLER SONUÇ VERMEDİ
Çalışma Bakanlığı ile girişimlerin yapıldığını da kaydeden İş-Kur İl Müdürü Eviz; "Batman'da işsizlik verileri ortada. Kurumumuz bünyesindeki kadroların genişletilmesi yönünde çalışmalarımız var. Yeni teşvik ve istihdam ağırlıklı projelerin hayata geçirilmesiyle istihdam alanların artırılacağına inanıyoruz. 2015'te bölgede en fazla istihdam alanının yaratıldığı illerden biri de Batman'dı. Ancak bu yıl Milli Eğitim teşkilatlarında alınan sayılar TYP kadroların belirlenmesinde etkin rol oynadı. Tüm çabalara rağmen bu kadroların en azından bine çıkarılması konusunda da talebimize yeşil ışık yakılmadı. Bu yıl maalesef ilimize TYP'de düşen geçici kadro rakamı 381 oldu" diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

  

***********

 

Kaçak işçi çalıştıran tesise ceza
Batman'da kaçak işçi çalıştırdığı iddiasıyla bir tesise Jandarma tarafından para cezası verildi. İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, Jandarma ekiplerinin Batman'da bir tesiste kaçak işçi çalıştırdığı tesis hakkında işlem yapıldığını belirtti. Suriyeli sığınmacıların çalıştığı tesise baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, işlem başlattı.

 

Editör: TE Bilişim