Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde ikindi saatlerinde ısı yalıtım ve mebran üretim fabrikasında LPG tankının değişimi sırasında patlama yaşandı. Tesise ait vinç küle döndü. Patlayan tankın parçaları ise çevredeki bazı tesislerin çatısına düştü.

LPG TANKI PATLADI
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde ısı yalıtım ve mebran üretimi yapan İzofalt Fabrikası’nda LPG tank değişimi sırasında yaşanan patlama, çevredeki tesislere de zarar verdi. Korkunç patlama dün ikindi saatlerinde yaşandı. Batman Valisi Ahmet Deniz, İzofalt fabrikasındaki patlamada 1’i ağır 11 kişinin yaralandığını söyledi. OSB’deki büyük patlamanın etkisi diğer tesislere de yansıdı. Patlayan tankın parçaları meyve suyu üretimi yapan bir fabrika ile özel bir okulun çatısına düştü. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı tesis ve okulda facia ucuz atlatıldı.

4 İTFAİYE ERİ YARALANDI
Çok sayıda ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği patlama yerinde ilk müdahale Batman Belediyesi itfaiye ekiplerinden geldi. Deponun bulunduğu bölgede tesisin duvarları ile ihata duvarı, patlamanın etkisiyle yıkıldı. Tankın parçaları 200 metre uzaklıktaki bazı tesislerin çatılarına düştü. Yangını söndürmeye çalışan Belediye itfaiye erlerinden 4 kişi, çevredeki diğer tesislerde çalışan toplam 11 kişi Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 kişinin Diyarbakır’a kaldırıldığı bildirildi.

“UCUZ ATLATTIK”
Meyve suyu tesis sahibi Şemsettin Özcan, patlamanın ardından tankın parçalarının tesisinin çatısına düştüğünü söyledi. Özcan, şöyle konuştu: “Tesisimizin büyük bölümü hasar gördü. Sadece maddi zararımız var. Çalışanlarımız o sırada dışarıdaydı. Verilmiş sadakamız varmış.” Bölge Devlet Hastanesi’ndeki yaralıları Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ile birlikte ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Öte yandan Valiliğin patlamayla ilgili açıklaması ise şöyle: “Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan İzofalt Fabrikasında LPG tankının değişimi esnasında patlama meydana gelmiş olup, 1‘i ağır, 3'ü hafif yaralı, 4'ü itfaiye eri olmak üzere toplam 11 vatandaşımız yaralanmıştır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim