* 1 Ekim'de Batman'da HDP ile DBP'nin organize ettiği 'IŞİD'in Kobani bölgesindeki Kürtlere yönelik saldırısını protesto ettiği' gerekçesiyle iki partinin yöneticileri ile bazı STK’lar soruşturmalık oldu.

HDP-DBP'Lİ YÖNETİCİLER SORUŞTURMALIK

Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Barış Partisi il yöneticileri hakkında Emniyet Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı. İki partinin yöneticileri ile yürüyüşe katıldıkları tespit edilen bazı STK temsilcileri hakkında 2911 SKM suçundan, yürüyüşe davet eden ve bildiri dağıtan şahıslar hakkında ise 2911 sayılı kanununun 27. Maddesine muhalefetten şüpheli sıfatıyla soruşturma açıldığını belirten güvenlik şubesi yetkililleri, parti yöneticilerini ifade vermeye çağırdı.

İZİNSİZ YÜRÜYÜŞE SORUŞTURMA

Kürtçe eğitim vermek üzere açılan okulların kapatılması ve IŞİD'in Suriye'deki Kürtlere saldırısını protesto etmek amacıyla kalabalık partili kitlenin Turgut Özal bulvarı ve Cihan kavşağını araç ile yaya trafiğine kapatması nedeniyle kanuna aykırı gösteri yürüyüşü düzenlediğini belirten Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkilileri, HDP-DBP yöneticilerini şüpheli sıfatıyla 28 Aralık 2014 tarihine kadar ifade vermelerinin gerektiğini söylediler.

Editör: TE Bilişim