** Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, dün sabah IŞİD çeteleri tarafından bomba yüklü araçlarla Kobanê’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar ve Berxbotan köyüne ardından yaşanan can kayıpları nedeniyle Ramazan ayı etkinliklerini iptal ettiğini açıkladı

 

KOBANEYE BOMBALI SALDIRI

IŞİD’in, dün sabah Kobane’ye yönelik bombalı saldırıları bölgellerinde öfke toplarken, Batman Belediyesi ise Ramazan etkinliklerini iptal etti. Belediye Eşbaşkanları Sabri Özedemir ve Gülistan Akel: “İnsanlık düşmanı barbar DAİŞ çeteleri tarafından Kobanê’deki halkımıza karşı alçakça bir saldırı gerçekleştirmiştir. Bomba yüklü araçlarla Kobanê merkezinde yapılan saldırı ilk belirlemelere göre 12 sivil yaşamını yitirmiş 50’den fazla insanımız da yaralanmıştır. Yine Kobanê merkeze yönelik saldırıyla eş zamanlı Kobanê’nin güneyinde yer alan Berxbotan köyüne de saldıran çeteler burada da 20’den fazla sivil insanımızı katletmiş, onlarcasını yaralamıştır” dedi.

 

ETKİNLİKLER İPTAL

Eşbaşkanlar, şöyle devam etti: “Batman Belediyesi olarak insanlığın sırtında büyük bir yüke dönüşen ve hayal gücünü aşan vahşetiyle bütün dünya için bir tehdit haline gelen bu karanlık örgütün sivillere yönelik hunharca saldırısını nefretle kınıyor, bu caniyane saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ramazan gibi tüm İslam alemi için kutsal olan bu ayda sivil insanları İslam adına katledecek kadar gözü dönmüş bu caniler ordusu bilmelidir ki, hiçbir şekilde amacına ulaşmayacaktır. Bu vahşi saldırıyı bir kez daha lanetlerken, Ramazan ayı boyunca düzenleyeceğimizi duyurduğumuz Ramazan programı ve bu kapsamdaki tüm etkinliklerimizi iptal ettiğimizi belirtmek istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim