STK’LARDAN TEPKİ
Cuma akşamı HDP ile DBP’nin Kobane yürüyüşü ve kitlesel basın açıklamasının ardından bu kez de Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Kobane’ye yapılan saldırıyı kınadı. Atatürk parkı önündeki kitlesel basın açıklamasına HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ve bazı STK temsilcileri de destek verdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Batman Şube Eş Başkanı Zelife Bulut, tecavüz çetelerinin kaos, korku ve panik oluşturarak, sivilleri katlederek demokratikleşmesinin önüne geçemeyeceklerini belirtti.

“VAHŞİCE SALDIRIYI KINIYORUZ”
Eğitim Sen Batman Şube Eş Başkanı Zelife Bulut, şöyle konuştu; “YPG, YPJ güçleri karşısında son dönemlerde ağır yenilgiler alan tecavüzcü DAİŞ çeteleri ve bu çeteleri koruyup, kollayan, besleyen, eğiten AKP ve bu zihniyeti taşıyan siyasi güçler Kürtlerin zaferini hazmedemediği bu süreçte, bu yenilginin rövanşını almak istercesine çocuk, yaşlı, kadın demeden vahşice bu saldırıları gerçekleştirdi. Bu tecavüz çeteleri kaos, korku ve panik yaratarak, sivilleri katlederek; Kobanê ve Girê Spi başta olmak üzere Rojava’da Kürtlerin yarattığı devrimin ve bununla beraber Ortadoğu’nun demokratikleşmesinin önüne geçemeyeceklerdir.”



“HALKIMIZIN YANINDAYIZ”
Bulut, sözlerini şöyle tamamladı; “Kobanê’ye yapılan bu katliamı kınıyor, bu katliamdan sorumlu olan ve destek veren başta AKP zihniyeti olmak üzere insani değerden yoksun eli kanlı tecavüzcü DAİŞ çetelerine destek verenlerin bu kirli politikalarını derhal son vermeleri gerektiğini söylüyoruz. Aksi takdirde yaşanacak trajedi ve akacak kanın onları da boğacağını bilmelerini istiyoruz. Bizler neye mal olursa olsun demokratik, özgür bir yaşam için mücadele veren halkımızın yanında olacağımızı açık olarak belirtiyoruz.” Demokrasi Platformu üyeleri, bazı gazeteleri ateşe verdikten sonra sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim