**Akşam saatlerinde gürültü eylemi çıkardıkları gerekçesiyle Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, 53 araç sürücüsüne 92’şer TL para cezası kesti. 

GÜRÜLTÜ EYLEMİNE CEZA
Tarik Kanunu’nun 2918 sayılı yasasına göre klakson çalan toplam 53 araç sürücüsüne 92 TL’lik para cezası verildi. Son bir hafta içinde Batman kent merkezinde Turgut Özal Bulvarı güzergahın da aralarında bulunduğu bazı cadde ve güzergahlarda klakson çaldıkları belirlenen 53 sürücüye para cezası kesildi. Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri: “Caddelerde gürültü yapan araç sürücülerine para cezası kesildi. Bu ceza da 2918 sayılı kanuna göre verildi. Gürültü kirliliğine neden olan sürücüleri sık sık uyarıyoruz” dediler. 
TENCERE-TAVA EYLEMİ
Geçen hafta başlatılan tencere-tava eylemi kapsamında kentin bazı güzergahlarında klakson çalan araç sürücülerini trafik ekipleri, kentin merkezi kavşaklarında durdurup ceza kesmişti. İlk güne göre tencere-tava eyleminde gürültünün azaldığı kentte, gözaltına alınan 11 kişi de ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılmıştı. Kenar mahallelerde yer yer doldur-boşalt  eylemi sırasında silahların havaya sıkılması tartışma konusu olmuştu.   

Editör: TE Bilişim