** Genel-İş Batman Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla ‘kayyum’ atamalarına tepki göstererek: “Kayyumların keyfi uygulamalarına karşı görevimizin başındayız. Halkın olanı korumaya yine bizim olana sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

“İŞTEN ÇIKARMALAR KABUL EDİLEMEZ”
Genel-İş Batman Şubesi yöneticileri Narin Erol, Ozan Ataca ve yönetim kurulu üyeleri, şube binasında açıklamada bulundu. Basın açıklamasını okuyan Genel-İş TİS Daire Başkanı Salih Doğrul: “Batman ve Hakkari illerinin içinde olduğu toplam 28 belediyeye kayyum atandı. Bu düzenlemeler, terörle mücadele öne sürülerek yerel halk iradesinin yok sayılması ve bu iradenin gasp edilmesi anlamına gelmektedir. Yine bu düzenleme seçimle işbaşına gelmiş yerel yönetimlerin merkezi yönetime devredilmesi, merkezi hükümetin taşra örgütü haline getirilmesi anlamına gelmektedir. Seçilen belediye başkanlarımızın yerine atanan Kayyumların keyfi uygulamalarına karşı görevimizin başındayız. Halkın olanı korumaya yine bizim olana sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

“KABUL ETMEYECEĞİZ”
Açıklamanın devamı şöyle: “Batman’da Kayyum tarafından tek bir işçinin işine son verilmeyeceği yönündeki açıklamalarına rağmen kayyum tarafından emeği ile hizmet üreten işçilere dönük uygulamalara gidileceği, işten çıkarmaların olacağına dönük bazı basın organlarında ve kamuoyunda haberler çıkarken yine bazı müteahhit firmalarda iş başvuruları alınmaktadır. İş başvurusu almak işçilere emekçilere tehdittir. Bunu kabul etmeyeceğiz. İşçilere karşı herhangi bir yönelime karşı tüm demokratik ve sendikal haklarımızla mücadele edeceğimizi buradan deklere ediyoruz. Belediye yöneticilerinin keyfi görevden uzaklaştırılması ve yerlerine hükümetin yaptığı atamalar kabul edilemez. Hukuki olmayan bu uygulamaya derhal son verilmesini talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim