*İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, zorunlu olmadıkça siren çalan ambulans sürücülerinin tespit edilmesi halinde cezalandırılacağını söyledi. Kırmızı ışıkta geçen 7 sürücünün para cezasını ödediğini de belirten Müdür Dr. Bodakçı, “Hastanın içinde olmadığı ambulanslar takip ediliyor” dedi.

“TRAFİK KURALLARI HERKES İÇİN GEÇERLİ”

Zorunlu olmadıkça İl Sağlık Müdürlüğü ile 112 Acil Servise ait ambulansların siren çalmadığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, “İçinde hasta olmayan ambulans trafik kurallarını ihlal ederse şoför ceza ile karşılaşır” dedi. Ambulansların sirenlerinden en çok kendisinin rahatsız olduğunu dile getiren Dr. Bodakçı, şöyle konuştu : “Ambulans sürücülerine yönelik eğitimlerimiz var. Siren seslerinden rahatsız olan vatandaşların şikayeti üzerine araçları takip ediyoruz. Trafik sıkışıklığında biz de sürücülerden hoşgörü bekliyoruz. Araç boş iken siren çalan sürücüye ciddi cezalar uygulanıyor. Çünkü trafik kuralları herkes için geçerli.”

“7 SÜRÜCÜ CEZA ÖDEDİ”

Kırmızı ışıklarda trafik ihlalinde bulunan 7 ambulans sürücüsünün geçen yıl ceza ödemek zorunda da kaldığını anımsatan Dr. Bodakçı, sözlerini şöyle sürdürdü : “Cezalarda kimsenin gözünün yaşına bakılmıyor. Ambulans sürücüsü gerek kırmızı ışıkta, gerekse de şehirlerarası yollarda trafik kurallarını ihlal ederse ceza da ödemek zorundadır. Batman’da geçen yıl 7 ambulans sürücüsü ceza ödedi. Yeni ambulanslarda kamera sistemi var. 12 saniyede yol vermeyen sürücüye ceza verilmesi sözkonusu. Gerek sürücüler, gerekse de ambulans sürücüleri trafik kurallarına uymak zorundadır. Zorunlu olmadıkça sirenlerin çalınmaması için uyarılarımız sürüyor.”

***********************************

Eski hastaneye iki istasyon

Bir bölümünü Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin kullandığı eski Devlet Hastanesi bahçesine 112 Acil Sağlık istasyonu kurulacak. İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, yakın bir tarihte eski Devlet Hastanesinin bahçesine iki 112 Acil Sağlık İstasyonu kurulacağını söyledi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin son düzenlemelerin ardından istasyon kurma hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Dr. Bodakçı, “112 Acil Sağlık İstasyonu sayımızı hızla arttırıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim