EKO-KÖY PROJESİ
Kent bostanı, kendi gıdasını üretebilen, temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik demokratik ve ekolojik üretim yapan, paylaşım ve toplumsal değerler doğrultusunda tüketimin gerçekleştiği kentlerin inşası için ilk adımı oluşturdu. Petrolkent mahallesindeki arazide yapılan etkinliğe Ekoloji Meclisi, Batman Belediyesi ve KJA, geleneksel yöntemlerle yerel tohumları el birliğiyle toprağa ekti. Etkinliğe görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, Eş Başkan vekili Hürriyet Kaytar, Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, Belediye Meclis üyeleri, KJA bileşenleri ve Ekoloji Meclisi bileşenleri katıldı.

“SAĞLIKLI GIDA ÖNEMLİ”
Etkinlikte konuşan Ekoloji Meclisi Eş Başkanı İlham Kuyumcu: “Sağlıklı gıdaya öz kaynaklarımızı kullanarak erişmenin mümkün olduğunu göstermek için kimyasal gübre ve ilaçları kullanmadık. Kentle tarımsal üretim ve insanla doğa arasında yaratılan ayırımı gidermek için her yaştan kentliler, kent bostanını yeşertmek için bir araya gelerek kolektif çalışmanın keyfini çıkardılar. Elde edilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri için kullanılacağı kent bostanına mahalle sakinleri gönüllü olarak bekçilik ediyor” dedi.



“40 DÖNÜMLÜK ALANDA ÇALIŞMA”
Batman Belediyesi Eş Başkan vekili Hürriyet Kaytar ise şöyle konuştu: “Eko-Köy projemizle beraber Ekoloji Meclisiyle birlikte ilk denemeyi burada yapacağız. Batman Belediyesi Ekoloji Meclisi ve KJA olarak bütün bu çalışmaların arkasında olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu küçük bir adım oldu, daha ciddi projemiz Eko-Köy projemiz var. 40 dönümlük bir arazi üzerinde böyle bir çalışma başlatacağız. Asri Mezarlığı'nın yanında 8 dönüme yakın arazide sebze ağırlıklı bir çalışmamız olacak. Bu temelde gönül veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Belediye Meclis üyesi ve Ekoloji Meclisi iyesi Sabiha Ekinci: “Ekoloji Meclisi olarak daha büyük hedeflerimiz de var. Belediye olarak 15 dönümlük bir araziyi de organik meyveler için kullanacağız. Ekoloji Meclisi olarak çevremiz, bostanlarımıza, sahip çıkacağız, elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımız daha çok kadınlar üzerinden olacak. Halkla toplantılar alıp daha çok bilinçleneceğiz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim