*Batman’da toplanan Kürdistan Demokrat Birlik İnisiyatifi Komisyon üyeleri, KDP geleneğindeki siyasetçilerin bir çatı altında toplanma kararı aldığını açıkladı. Komisyon Sözcüsü Ahmet Acar, “KDP’de Türkiye’de bölünen güçleri bir arada toplamaya yönelik çalışmaları hızlandırdık” dedi.

İKİNCİ TOPLANTI BATMAN’DA

10 Ocak 2015 tarihinde Mardin’in Midyat ilçesinde toplanan Kürdistan Demokrat Partisi Birlik İnisiyatifi, ikinci toplantısını Batman’da gerçekleştirdi. Bir otelin konferans salonunda yapılan toplantıya katılan bölge illerindeki KDP’liler, Komisyon üyelerinin önerilerini masaya yatırdı. KDP Birlik İnisiyatifi Sözcüsü Ahmet Acar, amaçlarının KDP’lileri bir çatı altında toplamak olduğunu ifade ederek, “12 Kişilik bir komisyon oluşturduk. KDP’nin siyasi geleneğinden gelen tüm siyasetçileri bir araya getirebilmenin çabası içindeyiz. Daha önce Diyarbakır’da da görüşünü aldığımız bazı kurumların çoğu bir çatıda toplanmamıza destek verdi” diye konuştu.



1.5 AYDA BİRLEŞECEĞİZ”

Birlik sözcüsü Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belli aralıklarla komisyon toplantılarını bölge il ve ilçelerine yayacak. Bu çıkışımızı halkla paylaşıyoruz. KDP’nin geleneğinden gelen siyasetçileri birlik çatısı altında toplayabilmenin çalışmalarını hızlandırdık. 1.5 ay içinde sonuca gideceğiz. Bu toplantılar bize ışık tutuyor. Hızla sonuca doğru gidiyoruz.” Hafta sonu yaklaşık 3.5 saat süren İnisiyatif Birliği toplantısının yapıldığı salona Molla Mustafa, Mesut Barzani, Seyit Rıza, Şeyh Said’in fotoğrafları ile Kürdistan bayrağı asıldı. Molla Mustafa’nın mücadelesini içeren sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Editör: TE Bilişim