** Önceki gün 9 yaşındaki Halime Nur Eren’in hayatını kaybettiği Tilmerç hemzemin geçidinde eylem yapan bazı öğretmenler ve liseli öğrenciler, yaşanan vahim olayların tekrarlanmaması için yetkilileri önlem almaya davet etti.

GEÇİTTE EYLEM
Ölümlü kazanın meydana geldiği Tilmerç ve Çamlıtepe’deki DDY hemzemin geçidinde 9 yaşındaki Halime Nur Eren’in yaşamını yitirmesine üzülen bazı öğretmen ve öğrenciler, oturma eylemi yaptı. Öğle saatlerinde Matematik öğretmeni Zafer Canpolat ve bazı öğretmenlerle birlikte kazanın yaşandığı geçide gelen Batman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Meslek Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Liselerindeki öğrenciler, güzergahı kısa süreli trafiğe kapattı, ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.

“GEÇİTTEN ENDİŞELİYİZ”
Mehmet Akif Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Zafer Canpolat, yeni acıların yaşanmaması için öğrencilerle toplanma gereğini duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Birçok okulun olduğu ve Batman’ın gözde yerleşim yerlerinden olan Çamlıtepe Aydınkonak caddesi üzerindeki hemzemin geçidi uzun bir dönemdir tehlike arz ediyor. Yetkililerin bu duruma ilgisiz kalması bizleri endişelendiriyor. Yaşanan vahim olayların tekrarlanmaması için yetkilileri önlem almaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim