** Suriye’deki işkence fotoğrafları birçok kesimden tepki alırken, Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu basın açıklamasıyla yaşananları protesto etti. Çocuklar ve kadınların da destek verdiği açıklamada Arapça dövizlerle Esad’ın zulmüne dikkat çekildi.


İNSANLIK TRAJEDİSİ”
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Suriye’de yaşanan işkence görüntülerini kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Dün öğle saatlerinde Gülistan caddesinde bir araya gelen platform bileşenlerine çocuk ve kadınların yanı sıra Ak Parti Belediye Başkan adayı Emin Ekmen ve Ak Parti il-merkez ilçe yöneticileri de destek verdi. Arapça dövizlerin açıldığı basın açıklamasını Özgür-Der Batman Şube Başkanı Mehmet Şat okudu. Ortaya çıkan görüntülerin insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınacağını belirten Şat: “Bu fotoğraflar Beşşar Esed’in Suriye’yi bir baştan bir başa ‘Ebu Gureyb’e dönüştürdüğünün yene bir delili olmuş, bu büyük insanlık trajedisini Suriye’de yaşayan vahyete göz yumanların gözlerinin içine sokmuştur. Suriye halkı tam 3 yıldır maruz kaldığı bu zulümleri haykırıyor. Ne yazık ki, dünya kamuoyu bu vahşet karşısında kör, sağır ve dilsiz kesilmiş şekilde olayları izliyor” dedi.


YARDIMLARI ENGELLEMEYİN”
Şat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Görüntülerle oynanmadığı İngiltere’deki bir laboratuarda ortaya konduktan sonra uzmanlarca incelenerek hazırlanan raporda öldürülenlerin 20-40 yaş aralığında, bir öldürme yöntemi olarak aç bırakılmış, türlü işkence yöntemleri uygulanmış ve boğularak öldürülmüş yaklaşık 11000 insandan oluştuğu tespit edilmiştir. Suriye’de yaşanan acıya dünya kamuoyunun sessizliğine rağmen Türkiye’den giden insani yardımların son günlerde siyasete alet edilerek lekelenmeye çalışılması başta Suriyeli kardeşlerimize olmak üzere insanlığa karşı işlenen büyük bir vebale zımnen destek olmaktır. Bu görüntülerden sonra insani yardımları ve bu yardım kuruluşlarını karalamaya dönük çaba sahiplerinin de oturup, hangi tarafa düştüklerinin muhasebesini yapacaklarını umuyoruz.”


ESED, EN BÜYÜK ZALİMLERDEN”

Şat’ın okuduğu basın açıklamasının son bölümünde ise şöyle denildi: “3 Yıldır inanılmaz zulümlerle Suriye halkını katleden bu zalim diktatörlüğün işlediği insanlık suçları karşısında bugüne kadar sessiz kalan, yeterli duyarlılığı göstermeyen, bin bir türlü mazeret ileri sürerek Baas zulmüne göz yumanlar için bu katliam fotoğrafları hala bir şey ifade etmeyecek mi? Esed’e her türlü yardımı yapıp işlediği bu curümlere ortak olan, başta İran ve Hizbullah olmak üzere içimizdeki Esed’çilerin de Zalimin yanında yer almaktan vazgeçeceklerini umuyoruz. İnsanlık tarihinin görmüş olduğu en büyük zalimler arasındaki yerini çoktan almış olan Esed’in bu rapor ve belgeler üzerinden uluslararası mahkemelerce ivedilikle yargılanması sağlanarak, Suriye’de yaşanan vahşetin en azından devam etmesine engel olunmalıdır. Vicdan sahibi herkesi Baas rejimin işlediği insanlık suçlarını kınamak üzere harekete geçmeye duyarlılık sahibi tüm kardeşlerimizi Suriye direnişiyle dayanışmaya çağırıyoruz.” 

Editör: TE Bilişim