**Batman İMKB Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, ‘kardeş okul’ olarak seçtikleri Sapanlı Köy İlkokulu’na kütüphane yapılması için başvuruda bulundu. Valilik bünyesindeki Açık Kapı Birimi öğrencilerin isteğine kayıtsız kalmayarak, okula 3 Bin kitaplı kütüphane kazandırdı.

KÖY OKULU KÜTÜPHANEYE KAVUŞTU
Batman merkez İMKB Belde ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, kardeş okulları Gercüş ilçesine bağlı Sapanlı Köy İlkokulu’na kütüphane kazandırmak için Batman Valiliği bünyesindeki Açık Kapı Birimi’ne başvuruda bulundu. Vali Ahmet Deniz’in ‘Batman her yerde okuyor’ kampanyası kapsamında kütüphane yaptırmak isteyen öğrenci ve öğretmenlere, Açık Kapı Birimi’nden destek geldi. Birim sorumluları harekete geçerek, ilkokula 3 bin kitaplı kütüphane kazandırdı. Açık Kapı Birimi Koordinatörü Uzman Klinik Psikolog Hüseyin Berken Binay, okula zengin bir kütüphane oluşturduklarını belirterek: “Valimiz Ahmet Deniz’in talimatları çerçevesinde, kamu kurumlarından 1000 kitap temin edildi. İMKB Belde ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ise 2000’e yakın kitap toplamış, gerekli mobilyalar temin edilmiş ve neticesinde 3000 kitaptan oluşan zengin bir köy kütüphanesi kuruldu” dedi.

AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTILAR
Açık Kapı Birimi çalışanları ve okul öğrencileri kütüphanenin açılışını da birlikte yaptı. Birim Koordinatörü Binay, Valilikçe öğrencilere çeşitli hediyelerin de ulaştırıldığını belirterek: “Okulda okuyan öğrencilerin tümüne Valilikçe kıyafet, ayakkabı, açılış programı için yemek ve çeşitli hediyeler götürüldü. Batman Belediyesi 500 kitap ve spor malzemeleri hediye ederek büyük destek verdi. Gercüş Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürü, Açık Kapı Birimi görevlileri, İMKB Belde Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleriyle beraber kütüphanenin açılışını yaptık. Sapanlı köyü öğrencilerinin gözlerindeki mutluluk ve heyecan yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu göstermekteydi. Kitapla yetişen nesiller başarı dolu, geleceklerini kitaplardan edindikleri tecrübelerle inşa eden iyi bir geleceğe doğru koşan insanlar olacaktır” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim