** Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin davetlisi olarak üç süreyle Batman’da ağırlanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimi ve 70 farklı ilin cemiyet başkanlarının katıldığı BGC’nin proje açılış töreninde konuşan TGF Başkanı Atilla Sertel; “Bizi ayrıştırmak isteyenlere inat kardeşçe yaşayacağız. Balıkesir’i ne kadar seviyorsak Batman’ı da o kadar seviyoruz” dedi.

BATMAN’A HAYRAN KALDILAR
Üç gün Batman’da ağırlanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) yönetimi ile ülkenin farklı illerinden gelen 70 cemiyet başkanı, Batman’a hayran kaldı. İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ndeki SODES projesinde il yöneticileri ile konuklar anlamlı mesajlar verdi. Programın açılış konuşmasını yapan Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan; “Batman’a yönelik ön yargıları kırmak için Genel Başkanımızın desteğiyle Başkanlar Konseyi toplantısını kentimizde düzenledik. Çözüm süresiyle birlikte aylardır bölgemizde silah sesleri duyulmuyor, kan akmıyor. İstanbul’da, Ankara’da ve diğer batı illerinde yaşam nasıl akıyorsa çözüm süreciyle birlikte Batman’da da yaşam öyle akıyor. Bu ortamı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Konuklarımız artık Batman’ı daha iyi tanıyor. Önemli konukları ağırlamakla birlikte güzel bir projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Bu konuda destek sunan Bakanımız sayın Mehmet Şimşek ve Valimiz Yılmaz Arslan’a teşekkür ediyoruz” dedi.


KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ”
BGC Başkanı Arslan’dan sonra konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de sürecin önemine değinerek; “Bizim için Balıkesir neyi ifade ediyorsa Batman da onu ifade ediyor. İnsanlar, anne-babalarını ve dillerini tercih edemezler. Ama ilerleyen yaşlarda bir karar verirler; bir arada kardeşçe yaşamak için. Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz. Savaşan hiçbir zaman gazeteciler olmadı. Kan aksın, insanlar öldürülsün istemedik ama bunlar yaşandı. Dileğimiz artık bunlar son olsun. Herkes için eşit, adil ve aynı hukukla yönetilen bir kültür oluşturmalıyız. Başka ülkeler bunu yapabiliyor. Avusturalya’da 72 farklı millet var ve onlar bu kültürle yaşıyor. Bizi ayrıştırmak isteyen emperyalizme inat, değerlerimize sahip çıkarak kardeşçe yaşayacağız” dedi.

GAZETECİLER VE SEÇİLMİŞLERİN
YERİ CEZAEVİ DEĞİL”

Cezaevindeki gazetecilere, milletvekillerine ve belediye başkanlarına da dikkat çeken Sertel, şöyle devam etti; “Gazetecilik son yıllarda erozyona uğruyor. Bunun nedenleri ekonomiktir, sendikasızlaştırılmaktır. Gazetecilerin, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının yeri cezaevleri değildir. Halkın seçtiği, halkın koruması altındadır. Toprak zenginliğimiz kadar insan zenginliğimiz de önemlidir. Bizi Batman’da en iyi şekilde ağırlayan BGC Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Batman gelişen bir kent. Umarım bir dahaki gelişimizde Batman özellikle turizm yönüyle de daha da gelişir.”

VALİ; “BATMAN’I GÖRENLER ŞAŞIRIYOR”

Daha sonra söz alan Vali Yılmaz Arslan, SODES projelerinin kente kazandırdıklarına dikkat çekti. Arslan, şöyle konuştu; “Kentimizi ziyaretiniz önemlidir. Bu anlamda kentimizde yaşanan bazı gelişmeleri aktarmak istiyorum. SODES kapsamında Batman’da 2008-2013 yılları arasında toplam 45.5 Milyon TL kaynakla 376 proje gerçekleştirildi. Bazıları da sürüyor. Bölgemizde 25-30 yıl yaşanan ülkeye zarar veren olumsuz gelişmelerin bir anda olumluya evrilmesini yaşıyoruz. Sizler gibi yüzlerce misafir ağırladık. Batman’ı gören herkesin algısı değişiyor. Ben de Balıkesir’den buraya ilk kez geldiğimde bazı algılarla geldim. Ancak karşılaştığım manzara oldukça farklıydı. Ülkemizde sorunlar elbette var ama çözüm için ortaya konan irade herşeyin üzerindedir.”

25 YIL ÖNCEKİ ANISI
Vali Arslan, 25 yıl önce yaşadığı bir anısını da konuklara anlatarak; “25 yıl önce mülkiyeden mezun olduğumuzda bir kuruma iş başvurusu yapmıştım. Bize ‘siz sınavı kazansanız da alınmazsınız. İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan insanları alıyoruz’ demişlerdi. Yine başka bir iş başvurusunda ‘Halkla aynı otobüslere binmeyeceksiniz, aynı ortamlarda bulunmayacaksınız’ demişlerdi. Tabi bunlar 25 yıl öncesine aitti. Artık bu ülke herkes için adil ve imkanlar sunan bir ülke haline geldi. Kavgayla, dövüşle ciddi vakitler kaybedildi. Türkiye’nin en önemli sorunu olarak kabul edilen bu sorunun çözümüyle demokratik bir gelecek şekillendiriyoruz” dedi.

BAKANA VE VALİYE PLAKET
Programın ardından TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, gazetecilere desteklerinden ötürü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, BGC Başkanı Arif Arslan da projelerine verdiği destekten ötürü Vali Yılmaz Arslan’a plaket takdim etti. Kültür ve Turizm Müdürvekili İhsan Aslanlı da TGF Genel Başkanı Sertel’e, Batman hatırası olarak Hasankeyf figürlü porselen hediye etti.

Editör: TE Bilişim